Top News
7826 prikaza

Putinov snajperist ratovao uz Srbe i sad ruši Macrona

Victor Alfonso Lenta
YouTube
Borio se od Čada do Afganistana, posljednji put u Ukrajini, a odjednom evo ga na ulicama Pariza među "žutim prslucima"

Victor Alfonso Lenta, francuski nacionalist i ratni veteran, prije nekoliko godina uz srpske dobrovoljce ratovao je protiv Ukrajinaca u Donbasu, a sada bi uz "žute prsluke" htio zavoditi red u Francuskoj. Victor Lenta, nekadašnji pripadnik francuske vojske i NATO snaga, koji je 2013. osnovao ultranacionalističku organizaciju, a potom se s Francuzom srpskog porijekla Nikolom Perovićem otišao boriti na strani Rusa u Ukrajini, uslikan je početkom siječnja na protestu "žutih prsluka" u Parizu.

Victor Alfonso Lenta | Author: YouTube YouTube

Osuđivani vojnik borio su od Afganistana do Čada, u Ukrajini je proveo 16 mjeseci, a spekulira se da je bio vođa Srba koji su se borili na strani proruskih separatista i koji su ga nazivali svojim zapovjednikom.

U medijima je Lenta govorio da u Donbasu "štiti civile od ukrajinskog terora i fašističke agresije", a nerijetko je upućivao poziv istomišljenicima da dođu i stanu rame uz rame s njim u borbi.Victora Lentu u nekoliko navrata fotografirali su dok je držao snajper, usto nekoliko puta u društvu Nikole Perovića, koji je nakon Dejana Berića jedan od najpoznatijih Srba koji se borio u snagama Donjecke Republike.

Podsjetimo, Radomir Počuča, bivši glasnogovornik PTJ-A, koji se također borio u Donjecku, po povratku u Srbiju tvrdio je da ga je Perović u Novorusiji prodao za 200 eura i mitraljez, nakon čega je napustio njegovu jedinicu.

Nakon ukrajinske epizode, Lenta se vratio u rodnu Francusku i ne samo što se ne krije, nego se samoproglasio zaštitnikom "žutih prsluka", a to mnoge zabrinjava. Okićen medaljama i s crvenom beretkom na glavi, Lentu su 12. fotografirali na ulicama Pariza, predstavljajući se medijima uz smiješak kao "Anthony".

Pariz, sukobi policije i Žutih prsluka 8.12.2018. CAR JE GOL Top News Desničarski Žuti prsluci postali su miljenici radikala

Međutim, nakon što je njegova fotografija osvanula na društvenim mrežama, mnogi su shvatili da je riječ o opasnom desničaru i ultranacionalistu koji je donedavno bio strah i trepet u Donjecku.

Mnogi kažu da je upravo Lentino pojavljivanje na demonstracijama dokaz da Rusi imaju svoju bitnu ulogu u protestima u Francuskoj. Spekulira se i to da bi on mogao u redove "žutih prsluka" infiltrirati svoje borce iz Donjecka koji su izrazito antieuropski nastrojeni.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.