Top News
4253 prikaza

Rat za SDP u Zagrebu: "Kolarić nema šanse"

Najveći broj SDP-ovaca na čelu zagrebačkog SDP-a priželjkuju Dominika Etlingera

Da, želim biti predsjednik zagrebačkog SDP-a i kandidirat ću se za tu funkciju. Želim vratiti SDP u gradu tamo gdje je nekad bio i pomiriti suprotstavljenje struje u stranci, kazao je za Express tajnik zagrebačkog SDP-a Dominik Etlinger i time potvrdio špekulacije o svojoj kandidaturi. 

Mirando Mrsić Raskol u SDP-u Top News Mrsić oštro: Bernardić nas je prevario

Etlingerova kandidatura spominje se već tjednima, no široj javnosti je zanimljiva jer se za nju ovaj mladi SDP-ovac odlučio mimo volje predsjednika SDP-a Davora Bernardića, iako je godinama, uz glavnog tajnika SDP-a Zvanu Brumnića, bio glavni operativac Bernardića u glavnom gradu.

Dominik Etlinger | Author: Dalibor Urukalović (PIXSELL) Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Naime, Etlinger, koji je u prošlome mandatu bio najaktivniji i najprepoznatljivi gradski zastupnik, na proteklim lokalnim izborima nije ponovno postao zastupnik jer su ga Bernardić i Rajko Ostojić stavili na nisko, neprolazno 23. mjesto na listi.

U političkim kuloarima se tvrdi kako je to napravljeno jer je Etlinger Bernardiću otvoreno govorio što misli o njegovu radu, ali jer je postao i prevelika konkurencija samom Ostojiću. 

Naime, i bivši ministar zdravlja te poraženi kandidat za gradonačelnika Zagreba navodno ima ambiciju za mjesto predsjednika zagrebačkog SDP-a, pa Bernardić proteklih dana među članstvom žestoko lobira za Ostojića.

Ivica Relković Bivši guru Top News 'Most je ratničkom retorikom doveo HDZ do pobjede'

No neki SDP-ovci u Zagrebu kažu nam da to članovi ne prihvaćaju objeručke, pogotovo nakon što je Etlinger, zajedno s još nekoliko članova predsjedništva SDP-a Zagreb, spriječio raspuštanje nekoliko kvartovskih organizacija rušeći kvorum na sjednici.

Ovaj dvoboj Etlingera i Ostojića bit će zanimljivo pratiti jer bi Etlingerova pobjeda mogla pokazati da Bernardić više ne kontrolira svoju najvažniju bazu, koja mu je omogućila pobjedu na izborima za šefa SDP-a. 

Tad mu je velikim dijelom pomogao i sam Etlinger. No izgledno je kako neće samo njih dvojica biti kandidati za šefa gradskog SDP-a. 

Blizu te odluke je, doznajemo iz njemu bliskog izvora, i Bojan Glavašević, za kojeg snažno lobira Zoran Milanović. Kako doznajemo, Glavašević nije previše bio zainteresiran za tu funkciju, no nakon nekoliko razgovora s nekim Milanovićevim ljudima, počeo je o tome razmišljati. 

Iako su u SDP-u svi podijeljeni, zajedničko razmišljanje svih naših sugovornika je isto o mogućoj kandidaturi Aleksandre Kolarić. 

To, kažu nam svi, iznimno priželjkuju kako bi se, tvrde, pokazalo da je stranka ne podnosi i da ona nema šanse u njoj.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.