Top News
3149 prikaza

Rekao pa porekao: Evo kako je Gazda mijenjao mišljenje

Ivica Todorić u V. Britaniji
Goran Stanzl/PIXSELL
Možemo sa sigurnošću reći da javnost željno očekuje svako Gazdino javljanje iz Londona

Ivica Todorić donedavno se krio samo iza svog bloga, ali ovih dana je odlučio stati pred kamere od kojih je, svi se sjećamo, bježao kao vrag od tamjana londonskim ulicama.

Prvi značajniji istup bilo je obraćanje medijima nakon ročišta na sudu u Westminsteru. Što je sve tamo rekao, pročitajte OVDJE.

U nedjelju je objavljen podulji intervju Gazde Todorića za N1 i ponajviše u oči upadaju neke promjene u stavovima nekad najmoćnijeg poduzetnika Hrvatske.

Na jednostavno pitanje, zašto ste potpisali lex Agrokor, Todorić je krivnju svalio na novinare.

"Zato što je N1 televizija 24 sata prenosila slučaj Agrokor Ivice Todorića lopova i kriminalca, pratili ste slučaj, gore, dolje, lijevo, desno. Oni su svaki dan pojavljivali i dovodili su da bi srušili mene i moje partnere", kazao je Todorić.

Ivica i Vesna Todorić Otišlo u najam Top News Gazdin hobi: Iz helikoptera je gađao divokoze

Međutim, kad pogledamo priopćenje poslano zaposlenicima Agrokora povodom aktiviranja zakona o strateški važnim poduzećima, kolokvijalno nazvanim lex Agrokor, vidimo da je Todorić imao drukčiju priču. "Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva. Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske", stajalo je u priopćenju.

Druga važna stavka je onaj famozni izlazak na burzu do kojeg na kraju nikad nije došlo. "Oni mene ipak nagovaraju da maknem taj ugovor za IPO, da se stvarno neki vrag ne dogodi, lako ga mi vratimo i popeglamo. Mi smo razvrgnuli ugovor zbog toga što nismo išli na IPO, mi smo poslije toga i dalje primali ljude i završavali posao ali ovi koji su mene napadali su se povezali s vlasti koja je došla u Hrvatskoj i onda je mene vlast napala i mediji i napravili su to što su napravili", kazao je Todorić za N1.

Pregledavanjem raskida ugovora o IPO-u vidimo da tamo piše ovako: "Suglasnom voljom stranaka, a na temelju analize svih dostupnih podataka i činjenica da do realizacije predmetnog projekta nije i niti će doći, stranke [...] isti raskidaju". Dakle, u sporazumu piše da neće nuditi dionice Agrokora na burzi, a Gazda sada otkriva da su i dalje planirali uraditi baš to.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.