Top News
211 prikaza

"Rusi Bašara al-Asada pretvaraju u novog Hitlera"

Prosvjedi sa slikama Bašara al-Asada
dpa/DPA/PIXSELL
Glavna sirijska opozicijska skupina želi da se napokon okonča građanski rat u njihovoj zemlji, ali imaju i nove brige

Sirijska opozicijska grupa nastoji se "pridružiti političkom procesu koji bi okončao građanski rat u Siriji", izjavio je glasnogovornik Visokog komiteta za pregovore, Salem al-Meslet. Prije toga je skupina dobila pozitivne poruke od posebnog izaslanika UN-a, no isto tako je al-Meslet izjavio da postoji novi razlog za brigu.

"Ruski režim stvorit će novog Hitlera. Mi trenutno patimo od Hitlera u Siriji", rekao je al-Meslet, spominjući sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Na sastanaku su okupljeni raspravljali o posebnoj UN-ovoj rezoluciji - 2254 - o okončanju opsade i "zaustavljanju zločina koje čine ruski zračni napadi na Siriju", izjavio je al-Meslet.

Opozicijski izlaslanici su inzistirali da neće izaći na mirovne pregovore prije nego se ispune njihovi humanitarni zahjevi.

Više od 260.000 osoba je poginulo u Siriji tijekom petogodišnjeg rata, u kojeg su se uključile i velesile iz Zaljeva, Rusija i SAD-a, piše Hindustan Times.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.