Top News
1028 prikaza

"Šaljemo pozitivne poruke tolerancije i ljubavi"

Doček Zlatka Dalića u Livnu
1/5
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Navijači iz cijele zemlje i drugih europskih gradova od ranih popodnevnih sati dolazili su na stadion NK Troglava

Trenera hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju Zlata Dalića u njegovom rodnom Livunu dočekalo je, po pisanju N1 oko 60.000 ljudi. Na pozornici su prije Dalićeva dolaska izmjenjivali lokalni izvođači a bila je tu i potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, državni i lokalni dužnosnici iz BiH i Hrvatske.

Navijači iz cijele Hercegovine, Bosne, Zagreba i drugih hrvatskih i europskih gradova od ranih popodnevnih sati dolazili su na stadion Nogometnog kluba Troglava, gdje je Dalić i započeo svoju nogometnu karijeru.

"Od prvoga dana šaljem poruke pozitive. Molim vas da iz Livna ode poruka mira, tolerancije, zajedništva i ljubavi. Mi ne šaljemo negativne poruke nego pozitivne poruke, poruke ljubavi. Mi samo volimo svoje, a sve drugo poštujemo i mi smo ponosni ljudi. Neka bude sve dostojanstveno, kako mi to znamo. Sa puno ljubavi i tolerancije prema svima" poručio je okupljenima Dalić.

Zlatko Dalić pred okupljenim navijačima na dočeku u Livnu | Author: Dusko Jaramaz/PIXSELL Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja okupljenih  u Livnu kazavši kako su nogometaši predvođeni Dalićem vratili narodu vjeru i optimizam. Posebno je bio zadovoljan činjenicom da ga je učenik nadmašio s povijesnim uspjehom.  

"Ja kao njegov učitelj sam iznimno sretan kada učenik nadmaši učitelja. On je od najveće institucije kao što je FIFA dobio priznanje kao najbolji trener. Znači prešao me u svemu. Vjerujte mi da sam sretan zbog toga“, zaključio je Ćiro.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.