Top News
221 prikaza

SDP-ovci Piculi: 'Ne možeš voditi stranku iz Bruxellesa'

Plakati SDP-a
Željko Lukunić (PIXSELL)
Tonino Picula i Ranko Ostojić zasad su jedini najavili kandidaturu. No, spominju se i Bernardić, Rajko Ostojić, Miljenić...

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula u intervjuu za tportal izjavio je da bi, ukoliko ga izaberu za predsjednika stranke, tu dužnost obavljao iz Bruxellesa. "Nema nikakvog razloga da ja ne završim svoj mandat u Europskom parlamentu, štoviše to je trenutačno moj jedini medij i on može biti jako dobar za prijenos vizije tog europskog SDP-a kakav ja nudim", kazao je. Na pitanje novinarke bi li u Bruxellesu ostao i u slučaju da dođe do prijevremenih izbora, Picula je rekao da bi se u tom slučaju vratio u Zagreb "Do tada, moje dužnosti u Europskom parlamentu ne isključuju dobro obavljanje dužnosti predsjednika SDP-a", zaključio je.

Nakon njegove najave kandidature, kao i one Ranka Ostojića, pojavljuju se signali da oni neće biti i jedini koji će se natjecati na stranačkim izborima, za koje je Zoran Milanović u ponedjeljak na stranku apelirao da budu što prije. Siniša Hajdaš Dončić je u emisiji za 24sata rekao da bi, ukoliko bi se kandidirao, on osobno apsolutno podržao Orsata Miljenića. Za Ostojića nije rekao ni da ni ne, a za izjavu Picule da bi stranku vodio iz Bruxellesa rekao je da tako voditi stranku nije moguće. Zlatko Komadina, pak, od kojega se ponajviše očekivalo da objavi i svoju kandidaturu, to nije napravio, iako je upravo on bio jedini koji je nastupio na posljednjim unutarstranačkim izborima i osvojio oko 40 posto glasova.

"Ja sam već bio kandidat, ali sam siguran da će ih sada biti još", kazao je. Novi list pretpostavlja da bi on mogao podržati ili Rajka Ostojića ili Davora Bernardića, iz čega se izvlače još dva potencijalna imena čije pojavljivanje u ovom kontekstu nije iznenađenje. Komadina je, inače, rekao da bi zbog izbornog rezultata cijelo predsjedništvo SDP-a trebalo dati ostavku, a poimenice je istaknuo Željka Jovanovića, koordinatora osme izborne jedinice.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.