Top News
41 prikaza

SDP s Mostom neće, ali ih zato hoće provocirati svojim zakonima...

Zajednički sastanak Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste i MOST-a
Patrik Macek (PIXSELL)
SDP-ovci će dogovoriti i plan djelovanja protiv Vladina nacionalnog plana reformi, koji je potpuno, tvrde, poniznički prema Bruxellesu pred kojim se “skidaju gaće”

Vrh SDP-a povlači se idućeg vikenda u Crikvenicu na svojevrsnu klauzuru, gdje će tijekom dva dana imati mnogo radnih sastanaka o daljnjem djelovanju u oporbi i planovima za nadolazeće lokalne, ali i moguće parlamentarne izbore. 

U Crikvenici bi se trebali okupiti članovi predsjedništva SDP-a i kluba zastupnika SDP-a u Saboru te iza zatvorenih vrata otvoriti sve aktualne političke teme.

Milanović pobjedio Komadinu na unutarstranačkim izborima SDP-a | Author: Marko Prpić (PIXSELL) Marko Prpić (PIXSELL)

"Mi pišemo zakone i njima ćemo djelovati najviše u oporbi jer pokazalo se da naši birači ne podnose dreku i halabuku nego rad koji se vidi. Ovdje ćemo malo zavrtjeti ideju o daljnjim zakonima i njih ćemo postupno pisati izvlačeći ih iz programa koji smo imali. Tako ćemo biračima pokazati da mi ispunjavamo obećano", kaže naš sugovornik.

Na pitanje vodi li ta zakonska procedura suradnji s Mostom odgovor je negativan. O suradnji s Mostom nema govora, ali ih planiraju natjerati na čistac.

"Većinsko stajalište stranke jest novi izbori i to je jedino ispravno. Ovo dalje što nas čeka je samo mučenje, neodgovorno prema građanima. Most traži našu potporu za svoje zakonske prijedloge i govori da nam je sve oprošteno? Pa kad će oni shvatiti da njihove zakonske prijedloge usvaja njihova vladajuća većina koja drži Vladu i da oni nisu oporba HDZ-u?! Mi nećemo biti njihov izlaz i alibi za svađe s HDZ-om. Ako žele, neka podrže naše zakonske prijedloge, ionako smo se o mnogima složili, pa da vidimo gdje će sad oni oko reformi", kaže sugovornik iz vrha SDP-a, koji o novim izborima ne želi nagađati, no kaže kako je za njih stranka spremna bilo kad. 

SDP-ovci će dogovoriti i plan djelovanja protiv Vladina nacionalnog plana reformi, koji je potpuno, tvrde, poniznički prema Bruxellesu pred kojim se “skidaju gaće”, i to linijom manjeg otpora.

"Milanka i Mirando su se krvnički borili s Komisijom o direktivama vezanim za mirovine i objašnjavali da radna populacija u Hrvatskoj nije ista kao u Njemačkoj, Austriji ili Italiji. To su birokrati tamo jedva shvatili, no mi smo imali stav i borili smo se da se ne ide na nas koliko god smo mali. Sad se sve što oni traže bespogovorno ispunjava ne razmišljajući o građanima nego o zadovoljstvu činovnika u Bruxellesu. Udaraju i na socijalne naknade, čiji dobar sustav se razbija ne zato što se to HDZ-u ne sviđa već ljudima u EK. To je nenarodno djelovanje, ali glavno da smo mi bili nenarodna vlada", kaže SDP-ovac blizak Milanoviću.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.