Top News
3624 prikaza

Šefove HBOR-a educira guru koji govori o zločestim vukovima

1/4
Slavko Midžor/PIXSELL
Od početka 2019. godine pa do 1. studenog ove godine, odgovoreno nam je iz banke, u edukacije zaposlenika utrošili su 2,1 milijun kuna

Hrvatska banka za obnovu i razvitak državna je institucija s 370 zaposlenih. Osnovna joj je zadaća, kažu sami na svojim stranicama, “poticanje razvitka hrvatskoga gospodarstva kreditiranjem, ulaganjem u fondove rizičnoga kapitala, osiguranjem izvoza od rizika, izdavanjem garancija te poslovnim savjetovanjem...” Temeljni kapital banke utvrđen je na sedam milijardi kuna, čiju dinamiku uplate iz državnog proračuna određuje Vlada.

U HBOR-u jako drže do cjeloživotnog obrazovanja svojih zaposlenika, ali i njihova osobnog razvoja. Od početka 2019. godine pa do 1. studenog ove godine, odgovoreno nam je iz banke, u edukacije zaposlenika utrošili su 2,1 milijun kuna. Imaju pravo na edukacije ne samo radi poslovnog nego i osobnog razvoja, kaže državna banka. Tako su, primjerice, 2017. godine organizirali božićni domjenak za 305 sudionika u hotelu Academia, koji je koštao 70.725 kuna. Oplemenili su ga motivacijskim predavanjem “gurua” balkanskih poslovnjaka Kenana Crnkića.

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

”Kako bi se domjenak obogatio poslovno korisnim sadržajem, angažiran je dr. Kenan Crnkić kao predavač, čija je usluga plaćena 1000 eura, odnosno 7545,89 kuna plus PDV”, odgovorio je HBOR. Crnkić je autor knjiga o uspjehu i sreći, čiji moto, između ostalih, kaže: “Ako sreća krene od tebe lično, uvijek ćeš se osjećati odlično”. Ima knjigu o “7 tajni uspjeha”, o sreći je sročio bestseler “Pazi kojeg vuka hraniš”, a o životu “Nadživjeti život”. Svatko u sebi nosi dobrog i zločestog vuka, zato je važno kojeg hranimo - uči Crnkić svoje slušatelje. Njegova predavanja o brendiranju sebe i o tome da je moguće biti sretan svake minute u životu vole i u HBOR-u. Vedran Jakšić, izvršni direktor banke, koji je pohađao Crnkićev seminar, preporučuje ga u kratkom videu na stranici Crnkićeve akademije. Insajderske informacije iz HBOR-a kažu da je direktorima bilo super predavanje o tome kako stalno biti sretan. Državna nam banka ni na ponovljeni upit nije odgovorila na konkretno pitanje o edukacijama predsjednice uprave Tamare Perko - ima li u svom ugovoru predviđenu opciju plaćenog stručnog usavršavanja te u kojim iznosima, koliko je stručnih usavršavanja dosad imala te koliko je to ukupno plaćeno. Odgovaraju općenito, da je svim zaposlenicima, pa tako i članovima uprave, omogućena edukacija.

 | Author: Žarko Bašić/ PIXSELL Žarko Bašić/ PIXSELL

- Ulaganje u zaposlenike jedan je od preduvjeta uspješnosti poslovanja HBOR-a, kao i ispunjavanje uloge koju HBOR ima u gospodarskom razvitku Republike Hrvatske, te će HBOR i dalje poticati svoje zaposlenike na kontinuiranu edukaciju. U njih ulažemo značajna sredstva priskrbljena iz vlastitog poslovanja, što ćemo nastaviti raditi i u budućnosti - odgovara HBOR.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.