Top News
2138 prikaza

Skandal: Ivanka dobila ured u Bijeloj kući, a ne radi u vladi

Ivanka Trump
DPA/PIXSELL
Osim ureda, Ivanka će dobiti i pristup povjerljivim informacijama

Ivanka Trump, kći američkog predsjednika Donalda Trumpa, odsad ima ured u Bijeloj kući, premda nije vladin zaposlenik, rekao je za AFP visoki dužnosnik u administraciji..

Ivanka Trump (35) je nakon službenog preuzimanja dužnosti Donalda Trumpa 20. siječnja više puta viđena u glasovitom Zapadnom krilu, samom srcu američke vlasti.

U petak je tako kći Donalda Trumpa sudjelovala na okruglom stolu s američkim predsjednikom i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ivanka Trump će imati pristup povjerljivim informacijama i morat će poštovati ista pravila koja vrijede za savjetnike zaposlene u Bijeloj kući, rekla je njezina odvjetnica Jamie Gorelick, a prenosi mrežna stranica Politico.

"Mislimo da je iz opreza bolje da se Ivanka pridržava, što je i sama predložila, pravila koja vrijede za zaposlenike savezne vlade, premda ona to nije", rekla je Gorelick.

"Ovo je prvi put da kći nekog predsjednika ima djelatnu ulogu u administraciji", priznala je.

Suprug Ivanke Trump, vlasnik agencije za nekretnine Jared Kushner, jedan je od bliskih savjetnika Donalda Trumpa i kao takav je morao položiti prisegu kod preuzimanja dužnosti.

Velik utjecaj mladog bračnog para postavlja mnoga pitanja u vezi s mogućim sukobom interesa i potiče širu raspravu o nepostojanju jasne granice između posla obitelji Trump i političke dužnosti pojedinih njezinih članova.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.