Top News
5098 prikaza

Šok u Haagu: Praljak popio otrov, odveli ga u bolnicu

Slobodan Praljak popio otrov u haškoj sudnici
REUTERS
Suđenje je prekinuto nakon što se Praljak otrovao, a nastavljeno je u 14.00

Slobodan Praljak je nakon izricanja presude u Haagu izvadio čašicu i nešto popio, te rekao kako je upravo popio otrov.

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbijam vašu presudu", kazao je Praljak prije no što je popio nešto iz bočice.

"Praljak je popio otrov", kazala je njegova braniteljica.

Slobodanu Praljku Žalbeno vijeće poništilo je presude za nehumano postupanje s civilima u Duši, općina Gornji Vakuf. Ali po drugim točkama optužnice mu je potvrđena presuda od 20 godina zatvora. 

Praljak se onda okomio na suca Agiusa i doviknuo da s prijezirom odbacuje tu presudu. U tom trenutku je prekinuto čitanje presude zbog, kako se pretpostavlja, Praljka koji je popio otrov.   

Nemojte nositi nikamo čašu iz koje je nešto popio, rekao je sudac za Praljka. Nakon toga je prekinut prijenos izricanja presude.

Haški sud u srijedu još nije službeno objavio kakvo je stanje generala Slobodana Praljaka niti je želio potvrdio traje li istraga u sudnici u kojoj je popio otrov.

Praljak je u bolnici i neslužbeno se doznaje da je u jako lošem stanju.

Nevjerojatna scena, nikad viđena do sada u Haagu ostavila je sve u sudnici bez riječi

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • erton 14:06 29.Studeni 2017.

    Opet se pokazalo da su zlocinci najvece kukavice... tako se Mladic i Karadzic skrivali godinama a kao neki "heroji" a ustvari isti kukavicki zlocinci kao i ovaj...