Top News
9241 prikaza

Spajanje kuća: Novi trend među najbogatijima

Manhattan
Thinkstock
Najbogatiji se odnedavno odlučuju na pomalo neobična preuređenja nekretnina na najskupljima lokacijama

Kad bogatašima jedan stan ili penthouse nije dovoljan, oni postanu kreativni. Posljednjih nekoliko godina su bogati Newyorčani počeli spajati po nekoliko kuća ili katova iste zgrade kako bi povećali svoje ionako luksuzne stanove.

Kako piše Business Insider, neki se odluče kupiti nekoliko zgrada odjednom, dok neki otkupljuju stanove od susjeda. U oba slučaja trebaju im dozvole gradskih vlasti za spajanje nekretnina. U nastavku je pobrojano devet takvih nekretnina na Manhattanu u vlasništvu poznatih lica kao što je to Sean Parker, Madonna i Sarah Jessica Parker.

Gotovo dovršena zgrada bivšeg gradonačelnika

Kuća Michaela Bloomberga | Author: Business Insider Business Insider

Michael Bloomberg je otkupio pet od šest stanova susjedne zgrade tijekom posljednja dva desetljeća. Nakon spajanja katova 2009. godine, njegov dom je narastao na više od 1.100 kvadratnih metara. Zgrade se nalaze tek nekoliko metara od ikonskog Central Parka u New Yorku.

Milijunske zgrade na prodaju

Skupa redovnička kuća | Author: Business Insider Business Insider

Sestre bezgrešnog srca Marijina, red časnih sestara iz New Yorka dobio je zgradu s desna 1948. godine, a četiri godine kasnije su otkupili susjednu kuću i spojile su ih vratima na svakom katu. Godinama su iznajmljivale neke sobe, ali uskoro bi kuće mogle pronaći nove vlasnike. Gotovo tisuću i pol kvadratnih metara na luksuznoj lokaciji stavljeno je na tržište prošle godine po cijeni od 19,75 milijuna dolara.

Kuća Sare Jessice Parker

Kuća Sare Jessice Parker | Author: Business Insider Business Insider

Zvijezda kultne serije Seks i grad otkupila je dvije kuće od jedne neprofitne organizacije i zatim ih spojila. Platila je 34,5 milijuna dolara za odvojene zgrade prošle godine, iako je početna cijena bila 44 milijuna. Na nešto manje od 1.300 kvadrata, smjestilo se devet spavaćih soba, osam kupaonica i pet stambenih katova.

58,5 milijuna za meganekretninu

Kuća Seana Parkera | Author: Business Insider Business Insider

Sean Parker, bivši predsjednik Facebooka, vlasnik je triju kuća na slici. Svaka zgrada je izvorno imala po četiri stana, veliko stubište i vrt sa stražnje strane. Prvu kuću je kupio za 20 milijuna dolara 2010. godine, drugu je platio 16,5 milijuna dolara, a treću kupio je navodno platio 22 milijuna dolara. Renovacije su dovršene krajem 2016. godine i sada su tri kuće postale jedna.

Bivša tvornica postaje stan

Kuća Jona Strykera | Author: Business Insider Business Insider

Milijarder Jon Stryker navodni je vlasnik nekretnine sa slike. Pretpostavlja se da je Stryker 2012. godine kupio nekretninu za 31 milijuna dolara, a planirane renovacije čekaju odobrenja gradskih vlasti. Nekada su tamo bile smještene tvornica sladoleda, izložbeni salon glasovira Steinway i garaža.

Roman Abramovič spaja tri kuće

Kuća Romana Abramoviča | Author: Business Insider Business Insider

Krajem 2016. godine je ruski milijarder Roman Abramovič dobio odobrenje za spajanje triju kuća koje je navodno kupio 2015. godine za 78 milijuna. Fasada zgrade će ostati nepromijenjena, središnja zgrada postat će glavni ulaz u kompleks, a dvorište će postati privatni vrt. 

Kuće od vapnenca za 75 milijuna dolara

Kuće obitelji Safra | Author: Business Insider Business Insider

U vlasništvu bogataške obitelji Safra, dvije vapnenačke kuće prodaju se za 75 milijuna dolara. Prije dvije godine su bile na prodaju zajedno s trećom kućom s desna za 120 milijuna dolara, ali u međuvremenu je došlo do nekih promjena. Pretpostavlja se da će budući vlasnik spojiti te dvije zgrade kako bi dobio nekretninu od oko dvije tisuće kvadratnih metara.

Feinsteinov duo od 17,9 milijuna dolara

Kuća Michalea Feinsteina | Author: Business Insider Business Insider

Zgradu na lijevoj strani kupio je glazbenik Michael Feinstein 2004. godine za 3 milijuna dolara, da bi samo godinu dana kasnije kupio i susjednu zgradu za 800.000 dolara više. Jednom kad su dovršene renovacije, nekretnina je imala 18 soba, sedam kupaonica, osam kamina i ogromno dvorište. 2013. godine je stavio na tržište nekretninu po cijeni od 17,9 milijuna dolara, ali kasnije se predomislio i povukao je iz prodaje.

Madonnina kuća s 13 spavaćih soba

Madonnina kuća u New Yorku | Author: Business Insider Business Insider

2009. godine je slavna pjevačica kupila tri spojene kuće na Manhattanu po cijeni od oko 32 milijuna dolara. Tamo se nalazi čak 13 spavaćih soba, studio za ples, nekoliko blagovaonica, dvije garaže i privatna teretana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.