Top News
3024 prikaza

Spašavanje brata Svetimira jer Bandića guta Mrak

Milan Bandić u ožujku 2016. s finalisticama za izbor miss uz banere D. Trumpa
Facebook
Prijeti mu kraj i kod Bandića sad prolazi sve; i nova lokacija Kaptolu na Savici i pakt HDZ-ovom Mariću i besplatno sve živo za Zagrepčane...

Za sve je kriva Anka Mrak Taritaš. Osnovni uzrok baš svakog divljanja Milana Bandića posljednjih dana, savršeno je jasno, ankete su koje pokazuju da sve više Zagrepčana smatra da je HNS-ova kandidatkinja doista "Mrak". Milanu Bandiću nije preostalo drugo nego pod najhitnije pokušati okupiti svakoga tko je još voljan paktirati s njim uoči svibanjskih izbora koji bi u Zagrebu opasno moguće mogli okončati njegovu eru i metropolu uvesti u eru "Mraka".

U istom danu Bandić je postao vijest zbog dvije krajnje kontroverzne odluke. Već sljedeći dan nakon što je Ministarstvo graditeljstva poništilo suludu lokacijsku dozvolu Grada Zagreba po kojoj se kompleks betonske crkve trebao graditi na pola površine parka na Savici, on je pronašao alternativnu površinu od 5500 četvornih metara. I zaključio da je sve spremno, da preostaje još samo to da Kaptol to i potvrdi.

Milan Bandić i "banditosice" Agram i Štandovi Top News Bandić u strahu: Boji se suđenja prije izbora

"Cijelo vrijeme sam tražio najbolje rješenje... stalno sam tvrdio da na Savici ima mjesta i za jedno i za drugo... i za djecu i za ljude i za crkvu... crkva će se izgraditi u najkraće vrijeme...", bezočno je nabrajao Bandić. Bezočno zato što je još ljetos u parku Savica, za ljubav Kaptolu, taj isti čovjek pljuvao po ljudima iz kvarta koji su prosvjedovali za pravo svoje djece na djetinjstvo u tom parku, za "politizaciju", kao one "koji su 45 godina bili protiv crkve"...

"Da sam se ja ranije rodio, crkva bi tamo već bila", bio je tada Bandić borben, u najmanju ruku kao da je nešto obećao kaptolskim duhovnim autoritetima, navodno ovlaštenih od samog Svevišnjeg. Sad, međutim, Bandić mora priznati poraz i grijeh tog poraza pod hitno okajati rezervnom varijantom koje se odjednom dosjetio, a još koliko jučer nije je imao niti u peti. Doista mu nije lako.

Ti vražji rezultati popularnosti Mrak Taritaš pokazuju da mu žena diše za vratom u prvom krugu i da ga pobjeđuje u drugom. A onda joj se s podrškom još nacrtao i SDP koji si je priznao da danas doista nema kandidata kojim može napasti čovjeka koji je još nedavno pokušao postati i "gradonačelnik Hrvatske". "Odakle je samo iskrsnula, pobogu!?", može se Bandića zamisliti kako se prije spavanja u očaju hvata za glavu. U 18. godini njegovog neprosvijećenog apsolutizma Anke Mrak Taritaš donedavno nije bilo nigdje.

Na jesenskim izborima za parlament bila je osma na koalicijskoj listi, doslovno u izbornom podrumu, u katakombama, da bi potom pješačkom kampanjom uletjela u Sabor s jednim od najvećih brojeva preferencijalnih glasova. Je li pritom zeznula i vlastitu stranku. Možda i jest. Pa da je barem tu i stala... Drznula se odjednom iskoristiti taj zalet i jurnuti ravno na Bandićeve bedeme nagrižene zubom vremena i svih onih problema s USKOK-om posljednjih godina.

Anka Mrak Taritaš i Davor Bernardić Lokalni izbori Top News SDP bez kandidata za Zagreb: Daju podršku Mrak Taritaš?

"Čim bolji protukandidati, to bolje!", komentirao je najavu "Mračnih vremena" po svoju političku karijeru Bandić u veljači dok mu je kiselina u želucu marljivo pričinjavala štetu. U takvom raspoloženju dočekali smo i ožujak i Bandićevu odluku da Svetimiru Mariću, bratu Gorana Marića, ponudi posao u Zagrebačkom holdingu. Istog onog dana kad je izišao i s novom lokacijom za svetu betonsku bogomolju u Savici, odjednom više ne u parku, s ufanjem u blagonaklonost Kaptola.

Zapravo je riječ o odlukama koje svjedoče o čistom očaju. Na Savici je Bandić pretrpio poraz u jednoj pravoj maloj građanskoj revoluciji i, Kaptolu novu lokaciju nudi na ruševinama političkog poraza. Valjda samo on i kardinal Bozanić znaju zašto s novom lokacijom nisu izlazili kad je još bilo vrijeme za spašavanje obraza i pred vjernicima i pred ateistima.

Što se Gorana Marića tiče i njegovog brata mu također, Bandić se nudi kao egzistencijalno rješenje strašnog udarca po HDZ-ov dio vlade na valu mudrosti i da je "svatko nekome brat", što god o tome imale za reći nečije sestre, i da "konačno moramo afirmirati struku i ljude koji znaju svoj posao". Svetimir Marić, u tom dijelu nema nikakvog sarkazma, po svoj prilici doista zna svoj posao. Ne bi valjda bez ikakvog razloga bio 11 godina direktor tvrtke Tersus Eko u vlasništvu HŽ putničkog prijevoza.

Sve do onog trenutka kad je u siječnju ove godine dobio i otkaz o otpremninu od 35.000 kuna na ime šest plaća. Budimo prema čovjeku pošteni pa zaključimo da niti je to ikakva velika otpremnina, a i plaće o kojima ona svjedoči doista nisu iznosi koje bi čovjek očekivao na nekoj unosnoj direktorskoj poziciji. A onda nastaje skandal. Tri tjedna nakon proglašavanja tehnološkim viškom njega i još 126 radnika, HŽ ga uzima u svoj Tehnički servis željezničkih vozila. U upravu. Ministrovog brata.

Andrej Plenković i Milan Bandić Opet u ništa Top News HDZ je već 12 godina vjerodostojan u podršci Bandiću

Dovoljno za čir na želucu jednima i žulj na mozgu drugima kad je takva vijest javno objavljena, pa sve da u proceduri načelno i nema ničeg nezakonitog. "Atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba moga brata Gorana, ministra u Vladi RH, i mog imenovanja", razlog je koji je nečiji brat Svetimir naveo u obrazloženju svoje odluke da ipak ne uđe u upravu TSŽV. U tom trenutku na scenu stupa Milan Bandić, čovjek "lijep kao Alain Delon" i pametan da zna da mu "zmija nikad ne smije jesti dvaput iz iste ruke" i nudi Mariću, bratu, ministru, i HDZ-u svoje savezništvo.

Nudi bratu Svetimiru mjesto u Zagrebačkom Holdinu, u ZET-u, gdjegod, za takvog čovjeka mjesta ima bilo gdje. I doista bi trebalo biti. Samo se postavlja pitanje, kako to da se Bandić za brata Svetimira kao stručnjaka nije tako žestoko otimao još u siječnju kad je ovaj popušio otkaz u HŽ-u?

On na to ne može odgovoriti. Kao što je i njegova šefica Holdinga imala kratki katatonični napadaj, ostavši bez riječi na pitanje kako to da Bandić sve do sada nije znao da Zagreb ima novca subvencionirati plin, struju, grijanje najsiromašnijima, a odjednom to obećava. Ili ono s kartama ZET-a koje traju pola sata, koje su se pojavile tek jučer, a o čemu se Zagrepčani bune godinama. Ili ono s dodvoravanjem jednom (o Isukrste!) Donaldu Trumpu...

Ana Stojić Deban Što je ovo? Top News Reakciju šefice Holdinga na upit novinara morate vidjeti

U svakom slučaju, ako živite u Zagrebu i imate kakvu ideju o tome što biste mogli žicati od Milana Bandića, vjerojatno više nikad nećete biti u ovako sretnom trenutku kao sad uoči proljetnih izbora na kojima se nesuđenom gradonačelniku Hrvatske čak i na gradskoj razini sve brže i bliže primiče Mrak u kojem bi (se) lako mogao izgubiti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.