Top News
26813 prikaza

Splitski plaćenik "proslavio" se pucačinom na svadbi

Uhićeni navijači nakon tučnjave na utakmici Zvezda Partizan
DJORDJE KOJADINOVIC/REUTERS/PIXSELL
Ovih dana su njegove fotografije obišle regiju zbog izazivanja nereda na utakmici, ali on je otprije poznat po ekscesima

Stjepan Mihovilović tek je jedan od uhićenih Hrvata nakon masovne tučnjave na stadionu FK Partizana, ali čini se da mu to nije ni približno prvi okršaj s policijom. Kako tvrdi srpski tabloid Alo, Mihovilović je jedan od sudionika notornog "Kliškog pira".

Riječ je o svadbi u Dugopolju gdje se slavilo na 'balkanski' način uz cijeli arsenal oružja i romske trubače koji su pružili glazbenu pozadinu. U videu koji je objavljen na YouTubeu prije dvije godine, a koji traje dvije minute, nekoliko muškarca puca u zrak iz pištolja i kalašnjikova ne mareći baš previše za sigurnost prisutnih. Inače, automatske puške u Hrvatskoj legalno smiju posjedovati samo policija i vojska. Za 'veliko finale' jedan od muškaraca bacio je napravu koja je eksplodirala.

Sve se odvijalo na parkiralištu ispred jednog svadbenog salona u industrijskoj zoni Dugopolja.

Osim toga, Mihovilović je i bježao iz zatvora.

Tada 25-godišnji zatvorenik šibenskog zatvora Stjepan Mihovilović s Klisa uhićen je nakon 10-ak sati  provedenih na slobodi. Pušten je u pratnji pravosudnih policajaca na sprovod tetki u Bristivicu u zaleđu Kaštela. Tijekom sprovoda zatvorenik koji je dobio 3 i pol godine zatvora zbog razbojstva umaknuo je pažnji čuvara, pobjegao s groblja i uskočio u automobil koji ga je čekao pokraj ceste.

Uhićen je u klubu "Tropic" na splitskim Bačvicama gdje je ispijao pića s prijateljem.

Uhićeni navijači nakon tučnjave na utakmici Zvezda Partizan | Author: DJORDJE KOJADINOVIC/REUTERS/PIXSELL DJORDJE KOJADINOVIC/REUTERS/PIXSELL

Nedugo nakon Stjepanovog uhićenja u Beogradu pronijele su se glasine da je huliganima plaćeno čak 10.000 eura za izazivanje nereda. Kako doznaje 24 iz svojih izvora u Srbiji, informacija da su dobili po 10.000 eura svaki nije točna.

- Ma nakon što su uhićeni, policajci su čuli jednog od njih kako se žali: ‘Je..te, da sam znao da ću za 100 eura dobiti ovakve batine...’ - rekao je taj izvor.

Osim Ante Firića, koji ima vrlo ozbiljne ozljede glave, odnosno nagnječenje mozga, najveće batine dobio je hrvatski MMA borac Damir Tovarović, čija je supruga Mia u petak potvrdila da nije u dobrom stanju.

- Mom suprugu slomljena je gornja vilica i ima nagnječenje mozga. Pobjegao je iz bolnice, no uhitili su ga specijalci kad je došao u hotel. Terete ih za organizirano izazivanje nereda na stadionu, a ove stvari koje pišu srpski mediji, da su u hotelskoj sobi pronašli oružje i narkotike, potpuno su neprovjerene. Moj suprug i društvo u Beograd su išli turistički, sigurno im nije plaćeno 10.000 eura, kao što pišu beogradski mediji - rekla je Mia Tovarović, prenio je index.hr.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jugoivo 12:40 19.Prosinac 2017.

    I opet su Srbi krivi, kaj ne? I za sve one pređašnje "vragolije"? Kaj god!

  • Avatar OS_LEGA
    OS_LEGA 19:22 18.Prosinac 2017.

    Svaka počast i čast svima Splićanima ako ga ne dočekaju kao heroja.

  • Avatar dudek1
    dudek1 15:16 18.Prosinac 2017.

    kak ste napisali splitski placenik...je nije tak srpski placenik,ni ga split platil vec srbin kaj ne