Top News
4059 prikaza

Srbi tvrde: Isti ljudi ruše Putina i Vučića

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić
REUTERS
Čini se da su prosvjedi po Beogradu napokon ostvarili neke rezultate

Sad su otišli najdalje - tajkuni koji vode srpsku opoziciju plaćaju antiputinovske medije u Rusiji da napadaju vlast u Srbiji, a da hvale njih, počinje tekst srpski Alo. Nakon više nego uspješne posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina, nastavlja dalje Alo, dio opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju na sve moguće načine pokušava obmanuti građane da državni vrh Srbije nema podršku Ruske Federacije.

Prosvjedi u Beogradu "Počelo je" Top News "Vučića danas ruše isto kao i Slobu onda"

Pitate se što je toliko zasmetalo Alo? Pa, prema njihovim neslužbenim saznanjima, srpska opozicija uložila je veću svotu novca u lobiranje u Rusiji, ali konkretnu podršku imaju samo od antiputinovski raspoloženih medija i analitičara. Opozicijski političar Đorđe Vukadinović nedavno je objavio da je ruska državna agencija prenijela kritičku analizu Viktora Kolbanovskog gdje je posložio kritike na Vučićev račun i pohvalio srpsku opoziciju.

Alo tvrdi da je riječ o portalu regnum koji i inače redovno izvještava o prosvjedima Saveza za Srbiju. Zanimljivo je da je vlasnik portala Modest Kolarov kojeg prate optužbe da je suradnik informativnog ureda NATO-a u Rusiji, a Kolbanovski je godinama podržava Milu Đukanovića. 

Politologinja Jelena Vukoičić za Alo kaže da su ova saznanja samo pokazatelj da se opozicija hvata za slamku.

"Dio opozicije pokušava na sve moguće načine skrenuti pažnju sa sebe i predstaviti situaciju u Srbiji kao i svoju moć potpuno nerealnom. Ako samo pogledamo rezultate istraživanja javnog mnijenja, jasno je da njihova moć ispod deset postotnih bodova. Oni su toga svjesni i zato su spremni na sve, pa i na ovakve aktivnosti. Oni su sami ideološki potpuno različiti, nespojivi su, neki su ekstremna desnica, neki ljevica, tu su i građanske opcije... Reći će, a i sami vjerovati u to, da vlast u Srbiji nema podršku Putina nego da više vjeruju njima, potpuno je apsurdno i smiješno. Jasno je svima da Putin podržava vlast u Srbiji", kaže Vukoičić.

Doček Vladimira Putina u Beogradu U SUSJEDSTVU Top News U jednoj zemlji na Balkanu Putin je rock zvijezda

Boško Obradović, lider desničarske stranke Dveri, pokušao je iskoristiti svoj nedavni posjet Rusiji za pokušaj skupljanja podrške utjecajnih Rusa za svoje prosvjede u Srbiji. On je o toj temi pokušao razgovarati i sa Sergejem Lavrovim, ruskim šefom diplomacije, ali Lavrov navodno nije imao vremena za njega. Pristao je samo na zajedničku fotografiju što je Obradović odmah objavio.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.