Top News
3326 prikaza

Suprug tužiteljice protiv Modrića dobio posao u HNS-u

Luka Modrić
Davor Javorovic (PIXSELL)
Istog dana kad je Modrić bio na ispitivanju u Osijeku, njezin je suprug u Zagrebu imenovan novim disciplinskim sucem HNS-a

Isti dan kada je Luka Modrić odgovarao na upite tužiteljstva pri Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, zbog sumnje da je dao lažni iskaz na suđenju Zdravku Mamiću, suprug općinske državne odvjetnice iz Osijeka Ivane Kolesarić imenovan je novim disciplinskim sucem Hrvatskog nogometnog saveza, pišu Vijesti RTL-a.

Kada se takva slučajnost dogodi dok traju procesi Mamiću, ali i izvršnom predsjedniku HNS-a Damiru Vrbanoviću, teško je biti uvjeren u nepristranost pravosuđa.

Općinska državna odvjetnica u Osijeku, odgovorna za slučaj Modrić, zove se Ivana Kolesarić. Istog dana kad je Modrić bio na ispitivanju u Osijeku, njezin je suprug, Darko Kolesarić, u Zagrebu imenovan novim disciplinskim sucem HNS-a. Kako slučaj Modrić itekako utječe na HNS i neke bivše i sadašnje dužnosnike saveza, teško je ne zapitati se – je li to samo slučajnost?

“Imenovanjem njenog supruga je dovedena u neodrživ položaj. Bilo kakva odluka, a ona će odlučivati o postupku i hoće li se ići u optuženje ili ne – bit će podvrgnuta mnogim sumnjama i nezadovoljstvu bilo koje strane. Nije dobra poruka, vjerojatno treba premjestiti kazneni postupak na drugo mjesto”, smatra Ljubo Pavasović, javlja RTL.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, koje je nadređeno tužiteljici Kolesarić, objašnjava zašto smatraju da slučaj Modrić ipak treba ostati u Osijeku: “S obzirom na prava i obveze Darka Kolesarića kao disciplinskog suca u HNS-u, uz činjenicu da osumnjičeni Modrić ne igra u HNL-u te da Općinsko državno odvjetništvo i Ivana Kolesarić u svom radu postupaju profesionalno i sukladno zakonima… slijedi zaključak da privatni život Ivane i Darka Kolesarića ni na koji način ne utječe na zakonito postupanje u kaznenom predmetu protiv Modrića“. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.