Top News
6019 prikaza

Tajana je upozorila muža: "Ova Ruskinja je namještaljka"

Heinz-Christian Strache, Johann i Tajana Gudenus
Screenshot
Supruga drugog čovjeka austrijskog FPÖ-a prva je naslutila, ali pijani desničari iz vrha države nisu je slušali i raskrinkana je veza s Kremljem

Moglo se to primijetiti već i na prvi pogled javno objavljenog djelića šestsatne snimke na kojoj su austrijski vicekancelar i predsjednik austrijskog parlamenta dogovarali ubacivanje navodnih 250 milijuna eura ilegalnog ruskog novca u Austriju. Stol je bio ispunjen bocama alkohola, energetskih napitaka, neki tvrde i "sumnjivom bijelom linijom".

Vicekancelar i predsjednik Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Heinz-Christian Strache očito je bio pod utjecajem već nekoliko sati pijanke u što se izrodio sastanak s navodnom "nećakinjom ruskog oligarha" i brbljao je bez ikakvog osigurača o svojim planovima. S druge strane stajao je Johann Gudenus i povremeno, također pijan, nastojao slijediti razinu Stracheovih lupetanja. U sredini snimke vidi se da između njih sjedi mlađa žena, duge plave kose, Gudenusova supruga.

Tajana i Johann Gudenus Tajne snimke Top News Srpkinja iz Hrvatske zbog koje je Kurzu pala vlada u Beču

S tupim izrazom na licu. Dosađivala se. Povremeno možda i nervirala. Stjecao se dojam da je skoro pa kolutala očima. Der Standard otkriva da je u velikom dijelu snimke koji nije javno objavljen, u jednom trenutku upitala:

"Nije li ovo možda klopka?"

Na te njene riječi nisu se obazirali niti njen suprug Gudenus, još manje Strache. Tajana Gudenus, rođena Tajčić, porijeklom iz Banje Luke, možda je naprosto bila dovoljno trijezna pa da posumnja u obećanje fantomske Ruskinje da će kupiti najveći austrijski dnevni list Kronen Zeitung uoči izbora 2017. i osigurati totalno medijsko navijanje FPÖ-u, kojim će ova izrazito desničarska stranka osvojiti izbore, u zamjenu za namještanje poslova za investiranje ilegalnih četvrt milijarde eura iz Rusije u Austriju.

Vjerojatnije je ipak da je gospođa Gudenus bitno inteligentnija od svog supruga koji je, isto kao i predsjednik FPÖ-a Strache, totalno progutao udicu. OE24 otkriva da je Gudenus tog dana ispao najnaivniji u tom društvu. Gospođa im se predstavila kao Aljona Makarova, nećakinja ruskog oligarha Igora Makarova, vlasnika Areti-Holdinga koji radi s plinom i naftom.

Ako i jest bila namještaljka, onda je bila solidno smišljena po mjeri dvojice ljudi iz vrha FPÖ-a i uopće države, jer su očito pali na "seksi Ruskinju", kako navodnu Aljonu Makarovu opisuje OE24. Bilo je to povijesno, civilizacijsko sramoćenje obojice, takvo da ne samo što nisu imali druge nego odmah po objavi snimke dati ostavke, ne samo što su politički mrtvi za najmanje jedan život, nego se Strache zbog bedastoća koje je tamo lupetao morao javno ispričavati čak i svojoj supruzi: "Htio sam impresionirati tu Ruskinju."

Uglavnom, pijanom Stracheu u toj vili na Ibizi, nakon šest sati brutalnog samosramoćenja, ipak se upalila lampica.

"Klopka, klopka, to je totalna klopka", kazao je Strache.

"Ma, nije to klopka", umirivao ga je Gudenus u teškom dijalektu.

Ono što je Stracheu bilo sumnjivo, bili su nokti navodne Makarovljeve nećakinje, koji, kako je on to smatrao, nisu bili dovoljno čisti za jednu tako bogatu ženu. Prema nekim tumačenjima čini se da ga je Gudenus u to čak i uspio uvjeriti. Na snimci se čuje da je Strache toj Ruskinji obećao da ubuduće građevinska tvrtka Strabag, koja dobiva najviše državnih natječaja, ako FPÖ pobijedi na izborima, neće više dobivati ništa, nego će poslove dobivati navodna tvrtka te Ruskinje.

"Po višoj cijeni", dodao je, odnosno po cijeni višoj od realne.

Heinz-Christian Strache U susjedstvu Top News Nazvao Hrvatsku s*anjem, pa odletio s vlasti

Naknadno se pojavila audio snimka razgovora između Gudenusa i navodne Aljone Makarove, nekoliko mjeseci poslije u Beču, Gudenus govori o izbacivanju Strabaga iz posla kao o sigurnoj stvari. Snimku su i ovaj put dobili njemački mediji Der Spiegel i Süddeutsche Zeitung. Zapravo, obojica nakon svega moći će biti sretni ako zbog ovoga ne završe u zatvoru. Ili razorenih brakova. Strache u jednom trenutku na videosnimci govori Gudenusu o Ruskinji: "Jesi li lud! Pa vidiš da je j***!" Njegova supruga Philippa, koja je još kao tinejdžerica bila u parlamentarnom klubu socijalista iz SPÖ-a, reagirala je javnom izjavom: "Moj suprug će morati živjeti s posljedicama ovoga."

Strache se pak posipao pepelom zbog lupetanja o "atraktivnoj Ruskinji", govoreći da se ponio kao tinejdžer. Ali nije niti to najgore. Govoreći Ruskinji o planu da uoči izbora ona preuzme Kronen Zeitung i da naglim navijanjem za FPÖ lansira glasove za tu desničarsku stranku u nebo, on je rekao da se to može postići lako:

"Tri, četiri čovjeka potjeraš; tri, četiri nova dovedeš i to je to!" Pa je onda još rekao da su "novinari ionako poznati kao najgore kurve na svijetu". Sudeći po napisima u Kronen Zeitung, novinari mu to ne praštaju. Jer to se odnosilo najviše na njih. Govorio je dalje i o planovima da čim FPÖ ugrabi vlast, kreću u privatizaciju državnih medija.

"Želimo izgraditi medijsko okruženje kako je to napravio Orban", otvoreno je rekao.

Nije to bilo i jedino. Lako za to što je lupetao iznad stola punog alkohola, sušija, tatara: "Ja sam brat Red Bulla iz Austrije", ili niza drugih pubertetskih produciranja pred Ruskinjom. Taj čovjek tog je dana tajno snimljen kako planira teško izmanipulirati zakone Austrije, unijeti stotine milijuna ilegalnog novca, masovno korumpirati javne natječaje, čak i angažirati ruskog oligarha da ilegalnim novcem pokupuje medije kako bi bili u službi njihove vladavine; Stracheove službeno, oligarhove neslužbeno.

A to onda već spada u domenu najozbiljnijeg podrivanja demokracije i ustava Republike Austrije. Sve to i još puno toga drugog, satima je slušala Tajana Gudenus, pa kad se to ima na umu, jasno je zašto na snimci djeluje onako obješenog lica. U međuvremenu se u Austriji stvari odvijaju munjevito. Premijer Sebastian Kurz iste je večeri raskinuo koaliciju s FPÖ-om. Dan poslije postalo je jasno da su na redu izvanredni izbori "što ranije, već u rujnu".

Opozicija je odmah reagirala, u prvom redu socijaldemokrati, zeleni i liberali, navodeći kao mogućnost da Kurzova vlada nastavi funkcionirati kao manjinska uz njihovu podršku. Najnovije je to da je FPÖ povukao sve svoje ministre iz koalicije vlade s Kurzovim demokršćanskim ÖVP-om. I još se uvijek ne prestaju desničari groziti autorima navodne namještaljke i snimke zbog nezakonitog snimanja. Ali, za FPÖ problemi kao da tek počinju, iako je stranka već sad na rubu provalije.

Karin Kneissl, Vladimir Putin kao gost na vjenčanju Bruxelles ili Moskva? Top News Bijes u Austriji zbog Putina, ministrica pobjegla u Opatiju

Medijima po Njemačkoj i Austriji počeli su se javljati vlasnici velikih tvrtki koje su FPÖ-ovci žicali, a još je pitanje pod kakvim sve okolnostima, da uplaćuju na njihov stranački tajni račun. Pa da je barem to kraj...

Gudenusu se sada prisjećaju da je unazad godina i godina imao dobre kontakte u Kremlju, da je krajem 2016. bio u delegaciji vrha FPÖ-a koja je putovala u posjet vladajućoj stranci "Jedinstvena Rusija", da, Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva, kako bi potpisali "sporazum o zajedničkom djelovanju i suradnji". Još dvije godine prije Gudenus je bio u Moskvi na nekakvom kongresu o "homoseksualnom lobiju u Europi". Kremlj je Gudenusa očito jako cijenio jer je baš njega, između ostalih, angažirao te iste godine kao promatrača na izborima u netom anektiranom Kremlju.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 10:09 22.Svibanj 2019.

    špijuni

  • Avatar Petranisa
    Petranisa 01:36 22.Svibanj 2019.

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Sexcoss.Com