Top News
762 prikaza

Tajni život Udbaša iz Širokog Brijega: Htio sam se ubiti

Udbaš iz Širokog Brijega
Braco Selimović
Osamdesetjednogodišnji Ivan Lasić Gorankić u žarište javnosti došao je nakon svjedočenja dvojcu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču putem videolinka u Mostaru

Udbin agent Ivan Lasić Gorankić živi u katnici na granici dvaju širokobrijeških sela, Uzarića i Knešpolja. Kuća kao i svaka druga u tim selima, jedino što je na osami. Izdvojena od drugih, baš kao što je i čovjek koji u njoj živi izoliran od zajednice.

Kada smo upitali mještane da nam nešto kažu o Gorankiću, samo su odmahivali glavom. Kao u samostanu u kojemu vrijedi zavjet šutnje. Nitko ni riječi. Od jednoga smo "lajavog" mještanina, međutim, doznali da se u "selu s obitelji Lasić" malo tko druži ili ima bilo kakve kontakte. Razlog je Lasićeva prošlost.

Sve o tajnom životu Udbaša koji je svjedočio na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču donosi Večernji list, a cijelu priču možete pročitati OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.