Top News
1292 prikaza

Voljela je Milanovića, a sad je pobjegla Bandiću

Ana Komparić Devčić
Patrik Macek/ PIXSELL
Broj zastupnika nominalno najveće oporbene stranke gotovo konstantno se smanjuje

Vjerovala sam i u nevinost Vojka Obersnela u aferi Tržnice, kaže prva riječka SDP-ova disidentica, nekad bliska suradnica Zorana Milanovića, ali i riječkog gradonačelnika, za čiji grad sada kaže da "zadnjih godina vidno zaostaje" za Zagrebom.

Saborska zastupnica Ana Komparić Devčić poslala je u petak matičnoj organizaciji SDP-a u Rijeci ispisnicu, s pratećim pismom u kojem kaže da odlazi jer je SDP doživio politički bankrot. Komparić Devčić tako se pridružila Milanki Opačić, Mariju Habeku, Bojanu Glavaševiću, Zdravku Ronku i drugima koji su napustili stranku zadnjih mjeseci. To je prva riječka SDP-ovka koja je odlučila napustiti stranku, a osma u Saboru. Naime, SDP je 2016. godine imao 38 mandata, a sad ima osam manje.

"Nažalost, SDP danas, na čelu sa prevarom Bernardićem i grupacija koja ga je dovela na čelo SDP-a i koja ga još uvijek drži na čelu SDP-a, ona ista koja je rušila Zorana Milanovića dok je SDP bio najjači, duboko je i nepovratno kompromitirala SDP kao stranku i kao političku opciju u Hrvatskoj koja bi građanima trebala biti ozbiljna politička alternativa" stoji u pismu, kojeg prenosi Novi list, a koje je Komparić Devčić poslala svojoj riječkoj, matičnoj, organizaciji.

Davor Bernardić Bio jednom Bero... Top News Svako spominjanje SDP-a ima prizvuk posrmtnog slova

Doktorica medicine i, prema svemu sudeći, strastvena rukometašica nije se pretjerano iskazala na državnoj razini. Prema podacima Parlametra, u Sabor je ušla s 409 preferencijalnih glasova, a po aktivnosti je debelo ispod prosjeka. Postavila je samo jedno pitanje, prosjek je devet pitanja, i to Nadi Murganić.

"Poštovani gđo. ministrice,
molimo Vas da nam odgovorite na koji ste način odabrali članice i članove uže i šire radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona, koji su navedeni u Vašoj odluci od 23. veljače 2017. godine? U tu je radnu skupinu imenovano troje odvjetnika: Krešimir Planinić, Ines Bojić i Hrvoje Jukić, Molimo Vas da nam odgovorite jeste Ii usluge tih troje odvjetnika platili, i ako jeste, koliki su bili ukupni troškovi njihovih usluga."

Supotpisnici tog saborskog pitanja su bili Sabina Glasovac i Bojan Glavašević pa ne možemo decidirano reći čak ni da je to njeno pitanje.

Po prisutnosti na glasanjima također je ispod prosjeka, što možete vidjeti na donjem grafikonu.

Prije nekoliko godina, na unutarstranačkim izborima SDP-a, podržavala je Zorana Milanovića što je bilo dosta neobično jer je dobro surađivala sa Zlatkom Komadinom na lokalnoj razini. Teorija kaže da je ona zapravo obiteljska prijateljica bivšem premijeru s kojim se često druže u apartmanima Vedrana Devčića, supruga odbjegle saborske zastupnice. "S Milanovićem se družim ponekad u Šilu jer on ima roditeljsku kuću u obližnjem selu", kazao je on Večernjem listu prije nekoliko godina. Vedran je, inače, bivši šef Luke Rijeka koji je relativno nedavno smijenjen sa svoje pozicije.

Davor Bernardić Put prema dolje Top News Ustanak protiv Bere: Ruše ga Bakalari, Guzonje, Neretvanci

Kao i supruga, i on se bavi rukometom kao šef posrnulog velikana Zameta, dok je Ana šefica RK Trsat. Ovdje vrijedi spomenuti i da je Komparić Devčić donedavno bila i predsjednica Nadzornog odbora Riječkog športskog saveza, što je dosta zanimljivo kad se uzme u obzir da je ona bila šefica jednog od klubova koji se koristi infrastrukturom grada Rijeke.

Ana Komparić Devčić pridružit će se Milanki Opačić u Bandićevom klubu zastupnika što im neće biti prva suradnja izvan SDP-a. Naime, dok je Milanka bila predsjednica Upravnog odbora Zaklade "Hrvatska za djecu", Ana Komparić Devčić bila je njena nominalno podređena u tom odboru.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mmest163 12:58 15.Prosinac 2018.

    mene stvarno znima koliko košta čast,koja je to cijena,gledamo i slušamo gotovo svakodnevno o raznim prebjezima na svim razinama politike i to bez ikakvog srama,pa me stvarno zanima jer ima cijenu ugled,čast,moral,dostojanstvo, dali uopće još postoje te vrijednosti u politici