Top News
16858 prikaza

Tko je Frano Panj i zašto Plenki misli da je isti Bulj?

Kolaž Frano Panj i Miro Bulj
Patrik Macek/PIXSELL/Screenshot/DailyMotion
Sada već davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća emitirana je legendarna serija

Slavodobitno ulazi Špiro Guberina u sobu za sastanke Borisa Dvornika i gleda po njoj, sada već praznoj, kao da je njegovo vlasništvo.

Tajnica ga je najavila i sada Frano, Guberinin lik, može Vici (Dvornik) pojasniti zašto je važno to što su se njihovi očevi poznavali i što to Frano zapravo želi. Riječ je o seriji Čovik i po iz davnih sedamdesetih godina, ali u petak je naš aktualni premijer Andrej Plenković počastio Mostovca Miru Bulja nadimkom Panj i dodao mu da ga podsjeća na lika Špirinog lika.

Nije potpuno jasno zašto baš priprosti Frano "a dikod Panj me zovu" premijera podsjeća na Bulja. 

Frano se pojavljuje samo u jednoj epizodi slavne serije gdje uglednog Vicu moli za uslugu. "A doša si zašto", pite Vice Franu.

"A da me zaposliš", odgovara Frano. I tako počinje razgovor dvojice likova gdje se ispostavi da Frano ne zna raditi ništa, ali da svejedno želi neku dobru poziciju. "Tija bi tvoje misto, da sam tako pametan ka ti", govori u jednom trenutku Frano. 

"Nisi pametan, ne znaš ništa, ne bi se tija umarat, a možeš gledati. Onda lako. Bil ti tijo odma ić u penziju? Triba samo pridložit zakon", napominje iskusni Vice. Tu se Frano s pravom pita, a tko će predložit zakon. Vice mu odmah napominje da to ne može biti on te da će osobno se protiviti zakonu. "Jer smo rod, pa da ne padne u vodu", pojašnjava Vice i govori da će lako naći nekoga tko će već predložiti takav zakon.

Na rastanku dvojice likova, nakon kraćeg razgovora, Vice savjetuje Franu: "Ti samo čekaj zakon. A dotad se uvati motike i lopate. Da ti brže vrime prođe".

Kako je taj sastanak izgledao, pogledajte u snimci u nastavku članka. Sastanak počinje oko 23. minute.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar dudek1
    dudek1 08:28 14.Travanj 2018.

    opisanih likova i rodjaka puna su ministarstva,opcine i drzavne firme,

  • Avatar Pavica Blažević
    blaze272@htnet-dsl 07:20 14.Travanj 2018.

    niti što jedan niti što drugi ,svatko sudi po sebi...