Top News
2553 prikaza

Todorić bi brzo mogao van, jer nitko ne može doći do svjedoka

Ivica Todorić
REUTERS
Mnoštvo teorija vrti se oko posljednjeg neispitanog svjedoka u procesu protiv Todorića, a kako se čini i DORH je odustao od toga da se njime bavi

Samo jedan svjedok ostao je za ispitati u istražnoj fazi procesa protiv Ivice Todorića. Barem tako u srijedu prenose hrvatski mediji, ali sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić govori da je DORH odustao od ispitivanja jednog ili dva svjedoka.Taj preostali svjedok iznimno je važan zato što je Todoriću određen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Ispostavi li se da je DORH odustao od pokušaja ispitivanja posljednjeg svjedoka, čini se da bi Gazda mogao gotovo odmah na slobodu, jer bi to značilo da su svi svjedoci u postupku ispitani i da nema opasnosti da bi Todorić mogao utjecati na svjedoke.

"Nigdje u zakonu ne piše da opasnost od djelovanja na svjedoka prestaje ispitivanjem zadnjeg svjedoka... Ovdje je navodno ostao samo jedan svjedok i navodno nije ovdje. Za to nekoga držati u istražnom zatvoru bi bio pravni nonsens", kazao je Todorićev odvjetnik Veljko Miljević.

Jutarnji je pak objavio neslužbene informacije da je riječ o čovjeku koji je trenutačno u Nizozemskoj i zbog toga je nedostupan hrvatskom pravosuđu, a u nekoliko navrata je zbog tehničkih informacija propalo ispitivanje putem video veze.

Miroslav Ilić Slavna obitelj Life Klan Todorić: Narodnjaci su im svirali na tulumima

Šef DORH-a je još prije nekoliko tjedana ponavljao da je ostao još jedan svjedok za ispitati, što je gotovo odmah stvorilo teorije da se tog svjedoka nije ispitalo samo zato da bi se moglo Todorića odmah strpati u zatvor. "Ni slučajno, ništa se ne čeka namjerno. Da smo mogli, davno bi ga ispitali", kazao je Jelenić okupljenim novinarima krajem prošlog mjeseca.

Ali tko je taj misteriozni svjedok? Prema nekim informacijama, riječ je o bankaru koji bi mogao čuvati posljednje tajne Agrokora. Postavlja se pitanje, čak i ako ga ispitaju DORH-ovci, što im on može reći? Primjenjuje li se na njega kakvo pravilo o čuvanju tajni poslovanja klijenta? Hoće li ga DORH uopće i ispitati?

Sve su to pitanja na koja bismo danas tijekom dana mogli dobiti konkretnije odgovore.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • omfg 13:19 08.Studeni 2018.

    Ivici želim dugotrajan i uspješan boravak na rehabilitaciji u Remetincu, a njegovoj simpatičnoj familiju sudbinu obitelji prosječne radnice u Konzumu. Kaj to nije fer.

  • Avatar Pavica Blažević
    blaze272@htnet-dsl 09:12 08.Studeni 2018.

    nema od toga ništa ,nitko nema broj tajnog računa od todija.....piši kući propalo je a todi se smješka od uha do uha.....