Top News
2049 prikaza

Trump nadmašio sam sebe - dodijelit će si oprost

Donald Trump
DPA/PIXSELL
Tehnički to možda i jest točno, ali ako to učini, istog trenutka platit će ovu jezivu cijenu

Donald Trump ustvrdio je objavom na Twitteru da ima "apsolutno pravo" pomilovati samoga sebe kad je riječ o istrazi Roberta Muellera o miješanju Rusije u unutarnje američke poslove, piše Independent. "Kako je reklo mnoštvo pravnih stručnjaka, ja imam apsolutno pravo pomilovati samoga sebe, ali zašto bih to i učinio kad nisam učinio ništa loše?"

Washington: Donald i Melania Trump u društvu Baracka i Michelle Obame uoči inauguracije OČAJAN Top News Obama nakon Trumpove pobjede: "Isuse, kako smo pogriješili"

Trump je nebrojeno puta nazvao istragu ruskog miješanja u predsjedničke izbore 2016. u SAD-u, a istraga je obuhvatila i ljude iz Trumpove kampanje, "lovom na vještice". Tako je i ovaj put nastavio, prozivajući Muellerovu istragu protuustavnom. Muellera je, inače, na ovaj način angažirao još prije točno jedne godine zamjenik glavnog državnog odvjetnika Rod Rosenstein nakon što je Trump potjerao direktora FBI-a Jamesa Comeyja.

Glavni državni odvjetnik Jeff Session sebe je već izuzeo iz tog slučaja zato što nije prijavio vlastite susrete s ruskim dužnosnicima. "Angažiranje posebnom savjetnika je sasvim PROTUUSTAVNO! Unatoč tome, mi igramo ovu igru zato što ja, za razliku od demokrata, nisam učinio ništa loše", objavio je Trump na Twitteru. Samo dan ranije to da Trump ima pravo pomilovati samoga sebe, javno je kazao Rudolf Giuliani.

U nizu TV intervjua bivši gradonačelnik New Yorka objasnio je i kako očekuje da će postupati Trumpov odvjetnički tim kako bi ga obranio od bilo kakvog svjedočenja pred Muellerovom istragom oko sumnje u ometanje pravosuđa. "Reći ćemo: 'Hej, imate sve što vam je potrebno... Što ćemo vam još mi?'", kazao je Giuliani za ABC.

Justin Trudeau i Angela Merkel, 17. 02. 2017. Protuudar Ekonomix Svijet uzvraća Trumpu: Nabili mu carine na pizzu, kavu...

Giuliani je ipak morao priznati da, dok predsjednik tehnički sebe još i može pomilovati, da bi to sa sobom donijelo jezivu političku cijenu. "Mislim da bi politički to bilo jako teško. Pomilovanje drugih ljudi je jedno, pomilovanje samog sebe jako je teško", kazao je. A onda je za NBC otišao dalje.

"Pomilovanje sebe bilo bi nezamislivo i vjerojatno bi vodilo ka trenutnom opozivu predsjednika. A on to i ne mora napraviti jer nije učinio ništa loše", kazao je, a kako da je ujedno i javno rekao s kime je u međuvremenu o tome razgovarao. Trump je do sada već pomilovao neke ljude; Dinesha D’Souzu, konzervativca koji je osuđen zbog financijskih zločina u kampanji. Pravni stručnjaci zbog toga su predsjednika su optužili da se u svojim pomilovanjima povodi za političkim motivima.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 17:42 04.Lipanj 2018.

    ma gasim tv kad vidim truuuuuuuuuuuuuumpa