Top News
1162 prikaza

Trump poludio kad je Amanda Knox glasala za Hillary

Amanda Knox
Emmevi Photo/Milestone Media/PIXSELL
Dok je ona bila optužena u Italiji za ubojstvo, on je javno tvrdio da je ona nedužna

Donald Trump jako se uzrujao zato što je Amanda Knox glasala za Hillary Clinton, kazao je Trumpov savjetnik George Lombardi, a donosi Independent. Američki predsjednik javno je podržavao Knox tijekom četiri godine koliko je ona provela u zatvoru u Italiji kao optužena za ubojstvo studentice Meredith Kercher. "Svatko bi trebao bojkotirati Italiju ukoliko ne oslobodi Amandu Knox, ona je sasvim nedužna", pisao je on na Twitteru u rujnu 2011., nakon što je suđenje preotvoreno povodom tužbe.

On je tada rekao i za v: "Mislim da sam dobar u procjenjivanju ljudi. Ja proučavam ljude i bogat sam postao zato što razumijem kakvi su ljudi. Slučaj Amande Knox pratio sam u medijskim izvještajima. I nakon što sam sve to pogledao, rekao sam: 'Ova osoba nije kriva.'" No, 29-godišnjakinja iz Seattlea, koja se u SAD iz Italije vratila 2015., nakon što je pravomoćno oslobođena, kazala je da je za Clinton odlučila glasati zbog njenih stavova o pobačaju.

Rodna kuća Donalda Trumpa Prostrana i luksuzna Style Ovako izgleda kuća u kojoj se rodio Donald Trump

U kolumni za West Seattle Herald u studenom, Knox je Trumpa nazvala "neiskusnim, neupućenim i neodgovornim (najblaže rečeno)". "Ako je Obamima pjesma bila himna oduševljenja, Clintoničina je suptilna simfonija. A Trumpova je polomljena truba", napisala je. "Clintoničina moguća pobjeda predstavlja trijumf istančanosti i staloženosti nad predrasudama i infantilnosti."

Nakon svega Lombardi, talijanski investitor u nekretnine koji živi u Trumpo Toweru i vodi grupe Facebook kampanje za predsjednika, kazao je za New York Times da je Trump vrlo uzrujan zbog nezahvalnosti Amande Knox. Ona je bila optužena za to da je ubila Meredith Kercher iz Couldsona u Surreyju, koju su pronašli mrtvu 2007. u stanu koji je ona dijelila s Amandom Knox u sveučilišnom gradu Perugia u središnjoj Italiji.

Nju i njenog dečka Raffaelea Sollecita proglasili su krivima i osudili ih na 26 godina zatvora, ali su nakon dugog i složenog sudskog postupka na kraju oslobođeni. Lombardija se, pak, opisuje kao Trumpovog čovjeka koji ga povezuje s europskim populistima, krajnje desnim političarima poput Marine Le Pen i pripadnicima austrijske Slobodarske stranke.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.