Top News Izbori u Americi
7633 prikaza

Trumpova kćer Ivanka donirala Hillaryinu kampanju

Ivanka Trump
MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL
Donald Trump neočekivano je pobijedio na izborima, a njegova kćer mogla bi se naći u središtu pažnje javnosti

Ivanka Trump kći novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa našla se u nezavidnoj situaciji tijekom predsjedničke kampanje. S jedne strane bile su obveze prema obitelji, a s druge strane bilo je njeno dugogodišnje prijateljstvo s Clintonima.

Naime, još 2007. godine donirala je određenu svotu novca političkoj kampanji Hillary Clinton za predsjednicu, a već godinama održava blisko prijateljstvo s Chelsea Clinton.

I dalje smo bliske

Početkom kolovoza otkrila je da su njih dvije i dalje dobre prijateljice usprkos žestokim napadima njihovih roditelja. "Ona je super cura i dobra prijateljica. Mi nismo kandidati nego djeca kandidata. Ostale smo bliske i dalje, ali malo dalje od očiju javnosti. Ona je jako dobra prijateljica i međusobno smo si podrška", rekla je Ivanka u razgovoru za Fox News.

Ivanka je u razgovoru s Gretom Susteren otkrila i da neke teme ipak nisu dio njihovog razgovora. "Čak i prije ove kampanje nikad nismo razgovarali o politici. Mislim da je dobro da i sad izbjegavamo tu tematiku", kazala je Trumpova najstarija kćer.

Ivanka je godinama uspješno plovila uzburkanim vodama visoke mode i to prvo kao model, a poslije je postala i modna dizajnerica. Vlasnica je odjevne modne linije, ali posluje i dizajnerskim nakitom. U kampanji je ipak njezin otac barem neizravno naštetio poslovanju. Naime, društvenim mrežama proširio se poziv na bojkot luksuznog nakita kada je objavljena snimka Donalda Trumpa na kojoj se on hvali kako je seksualno napastovao žene.

Dugogodišnje prijateljstvo

Prijateljstvo dviju obitelji poznato je javnosti dugo vremena, a bili su toliko bliski da je bračni par Clinton pozvan na Trumpovo vjenčanje za trenutačnu suprugu, Slovenku Melaniju.

Usprkos godinama uzajamnog poštovanja i davanje podrške, slavne kćeri slavnih obitelji malo su se udaljile u posljednjih nekoliko mjeseci. Politico je napisao i da su se dogovorile da će u javnosti izbjegavati jedna drugu kako ih ne bi uslikali skupa.

Da je poštovanje uzajamno otkrila je prošle godine Chelsea kad je Ivankin urođeni šarm usporedila s pristupom njenog oca, bivšeg predsjednika Billa Clintona.

Slična karijera

Čak je i karijera dviju slavnih kćeri dosta slična. Obje su napisale knjige za samopomoć, prvenstveno namijenjeno ženama. Obje se nalaze na visokim pozicijama dobrotvornih organizacija, svaka u svojoj obitelji. Obje su se udale za Židove, a Ivanka je čak prešla na židovstvo nakon braka.

Prijateljstvo Ivanke i Chelsea bilo je malo nategnuto posljednjih mjeseci, ali obje su svjesne da one nisu ni Donald ni Hillary. "Vjerojatno nećemo razgovarati do izbora, ali naravno da ćemo razgovarati poslije izbora. Naše prijateljstvo je počelo prije politike i trajat će i poslije politike", rekla je Chelsea prije nekoliko dana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.