Top News
6174 prikaza

Ubili smo četvoricu ISIL-ovaca, a oni nam se ispričavaju

ISIL
Youtube
Islamska država, bez obzira na njihovu ekstremističku propagandu, uporno odbija uhvatiti se u koštac s izraelskom vojskom

Bivši izraelski ministar obrane Moshe Ya'alon nedavno je prepričao kako su se džihadisti Islamske države ispričavali izraelskoj vojsci nakon što su greškom napali Izraelce na Golanskoj visoravni. Kako piše Times of Israel, vjerojatno se referirao na kraću razmjenu paljbe u studenom prošle godine između izraelske vojske i ćelije ISIL-a pod nazivom Vojska Halida ibn Walida. Nakon kraće bitke, Izraelci su mobilizirali tenkove i zrakoplove i na brzinu riješili taj problem.

Izraelska vojska Zapadna obala | Author: REUTERS/Baz Ratner REUTERS/Baz Ratner

Ya'alon je govorio na jednoj konferenciji, a govorio je široj politici Izraela prema Siriji. Zasad se drže po strani, ali Ya'alon napominje da su uvijek spremni uzvratiti udarac kad god se borbe preliju iz susjedne Sirije.

Više detalja o isprici i okolnostima napada nitko nije htio ponuditi. Izraelska vojska je odbila komentirati, a ni Ya'alonovi pomoćnici nisu ništa više rekli.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.