Top News
7414 prikaza

Ubio je 90 osoba, a otkrili su ga sasvim slučajno

Ubojica Samuel Little
Screenshot
Hladno je nabrajao savezne države i gradove gdje je ubijao, a i broj žrtava

Amerikanci su, čini se, posve slučajno nabasali na najmasovnijeg ubojicu u svojoj povijesti koji je, da stvar bude još bizarnija, piše CNN, već u zatvoru.

Čovjek imena Samuel Little prošlog se proljeća nadao da će promijeniti zatvore. Taj 78-godišnji muškarac provodio je život u zatvoru nakon što je osuđen jer je ubio troje ljudi. 

No, njegovo je ime izronilo kad se FBI počeo baviti nekim "hladnim" slučajevima diljem zemlje. Jedno ubojstvo, u Odessi u Texasu, ispostavilo se kao posebno relevantno, pa je FBI poslao agente i teksaškog rendžera Jamesa Hollanda da pokušaju natjerati Littlea da "propriča" (ako ima što za reći).

On je, pak, bio više nego spreman za razgovor. 

Danny Rolling JEZA Life Jeziva priča o pravom ubojici iz filma Vrisak

"Tijekom intervjua koji se održao u svibnju on je "prolazio" svaku saveznu državu, gradove, i broj ljudi koje je ubio. Jackson, jedno. Cincinnati, jedno. Phoenix, tri. Las Vegas, jedno. I tako dalje. Sve u svemu Little je u nekoliko intervjua priznao više od 90 ubojstava diljem SAD-a, od Los Angelesa do Miamija, Houstona, Clevelanda i niza drugih gradova", kaže analitičarka Christina Palazzolo koja kaže da je ubijao od 1970 do 2005. 

Za sada su potvrđena 34 od 90 ubojstava koja je priznao, a ostala se istražuju. Ako se ispostavi da govori istinu, to bi značilo da je Little "najplodniji" serijski ubojica u američkoj povijesti, kaže državni tužitelj Bobby Bland.

"Jako je puno agencija surađivalo, a teksaški su rendžeri zaduženi da potvrde ubojstva", kaže glasnogovornik FBI-ja.

Little je ciljao marginalizirane i ugrožene žene koje su često imale veze s prostitucijom ili bile ovisne o drogi. Oni koji su sa njime razgovarali kažu kako se sjeća nevjerojatnih detalja iz ubojstava.

Sjeća se gdje je bio, koji je auto vozio, i čak je mogao nacrtati slike žena koje je ubio. Malo je lošiji u prisjećanju datuma i godina incidenata. Njegov odvjetnik još ništa nije komentirao.

Prodaja oružja u Americi Kauboji Top News Svaki Amerikanac ima 5 komada vatrenog oružja

Little već sad služi tri uzastopne doživotne kazne radi ubojstava koje je počinio u Los Angelesu. Na sudu je već bio i radi krađe, prevare, droge i provale. U rujnu 2012. uhićen je u skloništu za beskućnike u Kentuckyju i izručen Kaliforniji gdje su ga tražili radi narkotika da vi se onda ispostavilo da je njegov DNK na ženama iz tri neriješena slučaja ubojstva.

Žene su pretučene i zadavljene, a tijela su im bačena u uličicu, garažu i na smetlište. Tvrdio je da je nevin, no osuđen je 2014. 

I tako je njegov DNK, u namjeri da se vidi jesu li ovo bila jedina ubojstva, uspoređen s bazom neriješenih slučajeva i jedan poseban je iskočio - ubojstvo Denise Christie Brothers u Odessi u Teksasu. Ona je zadavljena nedaleko od motela gdje je stanovala u siječnju 1994. godine.

Nakon toga je Little prebačen iz Kalifornije u Teksas, a uskoro će biti i saslušanje. Little je, navodno, vrlo kooperativan te rado priča o detaljima 90 ubojstava koja je, navodno, počinio. 

Lošeg je zdravlja, a rendžeri i detektivi sa njime razgovaraju gotovo svakodnevno.

Usporedbe radi kada govorimo o 'slavnijim' imenima Ted Bundy ima 35 potvrđenih žrtava, John Wayne Gacy 33, a Jeffrey Lionel Dahmer 17 ubojstava.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.