Top News
11314 prikaza

Uhljebio se preko Hase i Brune i uglavnom priča gluposti

Martin Pauk
Obiteljsku tragediju izjednačava s abortusom, objavljuje fake news, sve potom miče s Facebooka...

U međuvremenu mu je valjda netko skrenuo pažnju da mu objava na Facebooku nije baš najpristojnija za jednu javnu osobu. Jako prostački, a svakako odaje i dojam abnormalnog kroz obiteljsku tragediju s otoka Paga kada je otac u tko zna kakvom stanju svoje četvero djece rano ujutro pobacao preko balkona, ići dokazivati svoje nazore o abortusu.

I već u nedjelju prijepodne na jednom od dva profila Martina Pauka više nije bilo objave sljedećeg teksta: "Šta je ljevičari, zgražate se kad otac baci četvero djece s balkona s namjerom da ih ubije i tražite smrtnu kaznu za njega, a kad majka napravi abortus i pobije četvero djece u utrobi onda to zovete 'pravo na izbor' i svesrdno podržavate ubojstvo. Gubo ljevičarska licemjerna." Pauk, imenom Martin, 26-godišnji je gradski vijećnik u Splitu iz stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih.

Objave Martina Pauka po društvenim mrežama | Author:

Jedan njegov profil na Facebooku predstavlja ga kao nogometnog suca HNS-a, razine treće lige, dok se drugi odnosi na njega kao političku javnu osobu. A svašta istrpe njegovi profili. Prije niti dva mjeseca gradski vijećnik Hasanbegovićeve i Esihičine stranke objavio je na svom profilu: "Ponoćka je prošla, deco iz Armade, vratite se kući, sarme vam se hlade. Hristos se rodi..."

Bila je riječ o danima netom poslije pravoslavnog Božića, pa je svoju objavu Pauk ukrasio i fotografijom s fotomontiranim natpisom u kojem su se spominjale i "delije rečke" i "uhato 'U'". HNS-u nije preostalo drugo nego da protiv Martina Pauka pokrene istragu, nije pokazao razumijevanja za prirodu mladića koji se i ranije imao običaj sramotiti po društvenim mrežama. 

U travnju prošle godine mrtvo hladno je objavio vijest o tome da je "afrički migrant mačetom ubio Njemicu i rasjekao jednogodišnju bebu po pola... na stanici podzemne željeznice u Hamburgu... u pola bijela dana" i potom zaključio: "Bravo Angela Merkel". A zapravo je u trenutku kad je Martin Pauk to objavio, već nekoliko dana bilo jasno da je riječ o klasičnom "fake news" što ju je iskonstruirao nepoznat netko na osnovi teške obiteljske tragedije u Njemačkoj tjedan prije.

Ana Lederer i Milan Bandić ANA LEDERER Top News "Postala je pročelnica mimo zakona, pa je tako i maknuta"

Po Njemačkoj se pisalo da je muškarac nožem napao svoju bivšu suprugu i njihovo dijete i oboje ih usmrtio. Pritom je ispalo da je muškarac porijeklom iz Afrike, što je nepoznati autor iskoristio za smišljanje horror priče i krojenje totalno krivotvorenog foto-kolaža koji prikazuje crnca na ulici s mačetom u ruci.

Imao je Martin Pauk još takvih situacija, prije niti mjesec dana išao je dokazivati da su vaterpolisti Crvene Zvezde sami krivi što su napadnuti na Rivi u Splitu, jedino što nije napisao da su, poput poučka iz filma "Balkanski špijun", trebali moliti napadače da im (napadači) oproste (njima vaterpolistima) što su napadači njih tukli.

Martin Pauk ima i svoju političku povijest. U gradski parlament Splita u jedno od 34 mjesta Pauk je dospio na izborima 2017., ne na nekakvoj listi pod pokroviteljstvom Hasanbegovića ili kakve srodne struje, nijedna takva nije prešla izborni prag, nego na listi – Mosta, kao peti od njih pet. I tako sve do 20. listopada 2018. kada je kod onog i onakvog Velimira Bujanca potvrdio da je prešao u Neovisne za Hrvatsku:

Objave Martina Pauka po društvenim mrežama | Author:

"S punom odgovornošću i čašću mogu reći da je to istina i da od danas više nisam neovisni vijećnik u Gradu Splitu, nego sam vijećnik Neovisnih za Hrvatsku! Uvijek sam bio neovisni i za Hrvatsku, a sada sam i jedno i drugo."

Pravdao se da je do tada 10 mjeseci u gradskom vijeću djelovao kao neovisni zastupnik. No, njegov politički transfer posvuda je protumačen kao – politički transfer.

S prvim danima nove godine, baš između čestitanja pravoslavnog Božića Armadi i dokazivanja da vaterpolisti na Rivi u Splitu umalo što nisu pretukli sami sebe, Slobodna Dalmacija objavila je u naslovu kratkog intervjua s njima da je "mladi splitski političar poznat po desničarenju, 'uhljebljen' u državnoj instituciji".

Martin Pauk, objava s fake news | Author:

Slobodna je uočila da je četiri mjeseca ranije Pauk dobio posao u državnom Hidrografskom institutu, baš u vrijeme transfera u novu stranku.

Uvjete natječaja rekao je da je zadovoljio studijem geodezije i geoinformatike na temu upotrebe dronova i ronilica u hidrografskoj izmjeri. To što je bio jedini kandidat koji se javio na natječaj, objasnio je time što se natječajem tražila stručna osoba. Rekao je da je plaća na tom mjestu 4207 kuna, da "neće rasti", što znači da bi mu prihodi bili ta plaća, plaća gradskog vijećnika i ono što dobije kao nogometni sudac.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 01:58 04.Ožujak 2019.

    je, malo se zaletio - žene su se odavno izborile za medicinski potpomognuto pravo na ubojstvo svoje djece, a za bacanje djece preko balkona još nitko nije

  • Avatar Luna Lipa
    Sarkazam. 01:16 04.Ožujak 2019.

    Takvo je jebeno vrime došlo brate. Samo ja bi da ne plaćam ta sran,a.