Top News
3418 prikaza

USKOK: Ovako je Mamić krao od Dinama

Zdravko Mamić
Luka Stanzl (PIXSELL)
Nakon što je Kranjčar prešao u engleski klub Dinamo nije niti stigao vidjeti uplatu, tvrdi tužiteljstvo

Nogometni klub Dinamo, donosi Večernji list, nije niti znao da je Portsmouth uplatio novac za transfer Nike Kranjčara jer je Zdravko Mamić uplaćenih 166.805 eura pod oznakom "Niko Kranjčar Solidarity" odmah podigao novac s austrijskog računa, barem tako tvrdi optužnica. 

Mamića se sumnjiči za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju jer je od početka veljače 2004. do 7. ožujka 2007. s Dinamova računa u Klagenfurtu, bez stvarne osnove, podigao 2,5 milijuna eura u gotovini. Tužiteljstvo ga sumnjiči i da je na svoj bankovni račun te na račun svoga brata Zorana Mamića prebacio 153.181 euro. Sebi je, navodno, prebacio 94.373 eura, od čega je zadržao 36.857 eura. Bratu je prebacio 58.807 eura, što je Zoran Mamić iskoristio za plaćanje rata leasinga, a novac mu je prebačen s Dinamova računa iako Zoran Mamić u to vrijeme formalno nije bio njegov zaposlenik. Dinamov račun u Austriji otvoren je 10. rujna 2002., a zatvoren 8. ožujka 2007., a osobe ovlaštene za postupanje po računu bili su Mirko Barišić i Zdravko Mamić, donosi Večernji list o istrazi kojom će se baviti sud u Osijeku.

Zdravko Mamić Nećeš, razbojniče Top News Prisjeo mu 'Srbin', a sad i DORH: Mamić ukrao 2,5 milijuna eura?

Za spomenuti račun Mirko Barišić tvrdi da nikada nije sa njega podizao novac, no tužiteljstvo je došlo do podataka da je 28. siječnja 2004. na račun uplaćeno 2.9 milijuna eura, što je bila prva od mnogih uplata koje su sjele na taj račun. Mamić je i suoptuženom u jednom od postupaka, Nikkyju Vuksanu, uplatio 17.000 eura, a nalog za isplatu tog novca, pokazuje dokumentacija, došao je od Maria Mamića koji nikada nije bio zaposlenik Dinama. 

Zdravko Mamić je novce podignute s austrijskog računa Dinama odmah uplaćivao na privatne račune u Hrvatskoj. Mamić i za ove, kao i za sve ostale optužbe, tvrdi da su podmetanja medija i zlonamjernika.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.