Top News
199 prikaza

Izvor turske Vlade prije mjesec dana u Expressu najavio rušenje ruskog aviona

Rušenje ruskog aviona u Siriji
Reuters/Pixsell
Prije mjesec dana Express detaljno opisao kako će Turci srušiti ruski avion!

Prije više od mjesec dana, Robert Valdec, reporter 24sata i Expressa, iz Turske je izvijestio da visoki izvor iz vlade u Ankari javlja kako će Erdogan srušiti ruski avion! Valdec je sredinom listopada, u Izmiru, sa zaštićene e-mail adrese u Izmiru dobio poruko od izvora vrlo bliskog vladi u Ankari s naslovom 'Crvena uzbuna!'

Autor kojem je na Twiteru nick "fuatavni"  je 'duboko grlo' u turskoj vladi godinama. Nitko ne zna o kome se radi, no njegove informacije su se i ranije pokazale pouzdanima u brojnim slučajevima i krizama.U poruci, odaslanoj nakon razgovora o mogućem provociranju sukoba rušenjem ruskog aviona, piše:

'Dragi moji!

Erdogan namjerava srušiti ruski zrakoplov u Siriji kako bi spriječio svoj pad, kao što znate, rat je posljednje utočište lošeg vlastodršca. Sada Erdogan planira više različitih poteza da državu odvuče u kaos, a jedan od najradikalnijih je upravo taj, baš kako smo prošlog tjedna razgovarali. Naravno, javnosti će, uz orkestriranu pomoć zapadnih medija biti plasirano da su Rusi povrijedili turski zračni prostor. Smatram da, čak i ako se to dogodi, Rusija ne smije progutati udicu i uzvratiti jer je to upravo ono što on želi. Jasno mu je da je gotov, da je njegova igra završena, a eventualni rat Rusije i Turske taj bi proces zaustavio. Turski narod ne želi nikakav sukob s Rusijom, naprotiv, osjećamo se sigurnije sada kada je vaša vojska u Siriji i uništava teroriste. Iako neki možda osjećaju nelagodu zbog intervencije, odlučni ruski potezi protiv terorista bolji su od amričkih trikova posljednjih godina. Došlo je vrijeme da pametni ljudi reagiraju i sačuvaju mir.

Pozdrav i Bog vas blagoslovio!

A.'

Cijeli tekst objavljen pod naslovom “Ako Erdogan procijeni da gubi izbore, spreman je na svašta” možete pročitati OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.