Top News
3773 prikaza

VIDEO Saudijski princ tukao osoblje, prijetio pištoljem...

Saudijski princ
1/3
screenshot/youtube
Dugi niz godina pustinjsko kraljevstvo prati loš glas da se na plemstvo zakoni ne odnose

Saudijski princ uhićen je nakon što je na internet procurila njegova snimka dok zlostavlja anonimnog muškarca i pritom mu prijeti oružjem, prenosi britanski Independent. Uhićenje je naredio kralj Salman osobno samo dan nakon što je snimka postala viralna i dosad je pregledana gotovo milijun i pol puta. 

Vidi se princ kako prijeti oružjem jednom muškarcu koji krvari i preklinje princa da ga ostavi na miru.

Na snimkama se vidi i 18 boca viskija Johnnie Walker Red Label što bi moglo predstavljati ozbiljno kršenje strogih saudijskih zakona o zabrani konzumiranja alkohola. Druga snimka pokazuje muškarca dok sjedi u autu, a i on krvari dok mu princ prijeti zato što je parkirao ispred kuće. 

Saudijska državna TV kuća prenijela je kako je kralj Salman naredio istragu i uhićenje princa Sauda bin Abdulaziza bin Musaeda bin Sauda bin Abdulaziza i svih njegovih suradnika koji se pojavljuju na snimkama. Na društvenim mrežama se pojavilo još snimki gdje navodno isti princ prijeti osoblju palače. "Otvori vrata. Pseto jedno. Brže", govori navodni princ dok oružjem prijeti osoblju.

Al-Arabiya je kasnije objavila i snimku na kojoj se vidi privođenje princa u policijsku stanicu.

Društvenim mrežama su se proširile pohvale na račun saudijskog vodstva, ali aktivistica Moudi Aljohani upozorava da to pokazuje do koje mjere saudijsko plemstvo ne mora podnositi njihove zakone.

S vremena na vrijeme Saudijci doista i provode zakone na plemstvu, a to su pokazali krajem prošle godine pogubljenjem princa osuđenog za ubojstvo neimenovanog muškarca nakon grupne tučnjave.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.