Top News
837 prikaza

Vijećnik pobrojao koga su i kako zapošljavali Kerum i Baldasar

Ivo Baldasar
Miranda Čikotić/ PIXSELL
Vijećnik stranke Pametno pobrojao je vijećnike i bližu rodbinu Baldasara i Keruma koji su zaposleni u raznim tvrtkama u vrijeme njihovih mandata

Jakov Prkić , splitski gradski vijećnik stranke Pametno, pobrojao je na svom Facebook profilu zapošljavanja gradskih vijećnika i njihove bliže rodbine u javnim i gradskim poduzećima u mandatima gradonačelnika Ive Baldasara i Željka Keruma.

Na svom Facebook profilu podsjetio je i kolege iz Gradskog vijeća da im ništa ne znači prisega koju su dali pri preuzimanju dužnosti da će savjesno i odgovorno raditi na gospodarskom i socijalnom probitka Grada Splita i Republike Hrvatske, te pridržavati se Ustava i zakona, kao i Statuta Grada.

Jakov Prkić i Marijana Puljak | Author: Ivo Cagalj (PIXSELL) Ivo Cagalj (PIXSELL)

"Članica Gradskog vijeća Anđelka Visković izašla je iz Vijeća kako bi dobila radno mjesto u gradskoj upravi (ne može se biti i vijećnik i zaposlenik Grada). Vesna Perak Bone (SDP) izašla je iz Vijeća kako bi došla do radnog mjesta u gradskom kotaru Lučac, a sin Feđa Bone skrasio se u NO Vodovoda. Gojko Čepo (SDP) stavio je mandat u mirovanje, a zaposlio se u Vodovodu. Vijećnici Ivan Banović (SDP) i Igor Mladinić (HNS) su tijekom vijećničkih mandata pronašli radna mjesta u HEP-u. Supruga nezavisnog Damira Vidoševića zaposlena je u Stanoupravi, a supruga također nezavisnog Igora Boraske u Splitskoj obali. Sin bivšeg zamjenik gradonačelnika, a danas vijećnika, Jure Šundova za vrijeme tatinog obnašanja dužnosti zamjenika radno mjesto je našao u Čistoći. Prije zaposlenja bio je član NO istog poduzeća. Vijećnica Marija Mladineo (donedavno HGS) radno mjesto je našla u gradskoj Upravi za vrijeme gradonačelnika Keruma, nakon što je postala vijećnica hitno je promijenila radno mjesto (ne može se biti zaposlenik i vijećnik istovremeno) i postala zaposlenica Splitsko-dalamtinske županije. Brat joj je radno mjesto pronašao u Vodovodu", naveo je Prkić.

Dodao je kako je nabrojao samo najbližu rodbina, a kumove, rođake i prijatelje ostavio je za kasnije . Za sva navedena radna mjesta, ističe Prkić, osim HEP-a i Županije, natječaj nije proveden. 

Prkić se ovom spisku potrudio dodati da je i brat donedavne vijećnice Danijele Špalj iz Kerumovog HGS-a u njezinom mandatu za prošle vlasti postao zaposlenik Splitske obale, gradske tvrtke za održavanje plaća i dijela parkinga, isto kao i kći nezavisnog aktualnog vijećnika Damira Ćosića Rode.

"Osim toga Braniteljska zadruga Kamarad, u čijoj upravi sjedi Ćosić, svake godine odlukom gradonačelnika dobije lokaciju za štand na Rivi i u Đardinu. Ljubica Vrdoljak u prošlom mandatu je bila nezavisna vijećnica i dizala je ruku samo za dobre projekte. Jedan od boljih projekata je bio radno mjesto za njenu kći u Turističkoj zajednici grada Splita. Ovo su činjenice. Možda su svi koji su pronašli radno mjesto najbolji kandidati, a možda i nisu, a možda su u šumi. U današnje vrijeme kada se do radnog mjesta teško dolazi vrijedi upitati bi li svi nabrojani došli do radnog mjesta da nisu imali vijećnika/vijećnicu na pravom mjestu u pravo vrijeme. Čestitam svim dobitnicima, a nama ostalima više sreće drugi put", napisao je Prkić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.