Top News
5152 prikaza

Zabranjeno Pušenje posvađalo Mostar, a sve zbog Komšića

Zabranjeno pušenje
Nina Djurdjevic (PIXSELL)
Jedna izjava Seje Seksona izazvala je buru komentara među Hrvatima u BiH

Nakon što je pjevač i osnivač grupe Zabranjenog pušenja Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, nedavno izjavio da bi i on glasovao za Željka Komšića, nastup benda u Mostaru za Novu godinu sad je pod znakom pitanja. 

Nekoliko medija u Mostaru objavilo je kako će biti zabranjen nastup glazbene skupine Zabranjenog pušenja, a u cijelu raspravu se uključila i stranka Demokratska fronta Željka Komšića. Pritiske na bend i glazbenika nazvali su 'staljinističko-komunističkim metodama' od strane, kako su rekli 'promotora politike Udruženog zločinačkog pothvata':

"Ukoliko skupini Zabranjeno pušenje bude zabranjeno održavanje koncerta, i to uslijed pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina u konačnici uspije odnijeti pobjedu nad voljom većine građana Grada Mostara, bit će to poraz cjelokupnog društva", napisala je Demokratska fronta.

Davor Sučić navodno je izazvao bijes dijela Hrvata svojim intervjuom u sarajevskom listu Oslobođenje izjavom da je Komšić njegov izbor, te da on 'nije Hrvat po mjeri za Dragana Čovića'. U istom razgovoru je rekao da 'razumije frustracije Hrvate u BiH nakon posljednjih izbora' te da se zalaže za izmjenu Daytonskog mirovnog sporazuma. 

Davor Sučić aka Sejo Sexon | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Tomislav Miletic/PIXSELL
Nakon posljednjih izbora u BiH i pobjede Komšića nad Čovićem, u Mostaru je prosvjedovalo više od 10.000 Hrvata koji su smatrali da je Željko Komšić pobjedu osvojio glasovima Bošnjaka. U  25 općina i pet županija proglašen nepoželjnom osobom.

Organizator dočeka Nove godine u Mostaru, agencija Tim Mostar 2024, demantirala je navode nekih medija da je koncert Zabranjenog pušenja otkazan zbog Sučićevih političkih izjava. 

U priopćenju za medije napisali su kako će u Mostaru na dočeku Nove godine nastupiti S.A.R.S., Zabranjeno pušenje, DJ ROOF AW i Dobre vibracije, kako je i planirano, a održat će se i konferencija za novinare u četvrtak 27. 12. u Centru za kulturu Mostar u 11 sati. 

Ujedno su rekli da na njih nitko nije vršio pritisak oko nastupa Zabranjenog pušenja, a Sexon je rekao da dolaze u Mostar :"Dolazimo svirati i zabaviti ljude'', rekli su za portal Bljesak iz benda.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 08:35 23.Prosinac 2018.

    dobrodošli su jer im je 1985. - dok su čekali sabah sa šejtanom - "crk'o maršal"

  • matko212 20:02 22.Prosinac 2018.

    Znači svi trebaju stati na liniju sarajstana da bi bili podobni. Bome daleko ćete dogurati sa takvom demokracijom. Sejo i organizatori su vam sve rekli,nit je itko vršio ikakav pritisak na njih nit će se koncert otkazati. A ovi "demokrati" ... prikaži još!i" iz centrale mogu i dalje seruckati o komunističko totalitarnim metodama,valjda su se prepoznali