Top News
26718 prikaza

Srbija na nogama: "Komšić mrzi Srbe više nego Bakir"

Željko Komšić
STRINGER/REUTERS/PIXSELL
Hrvatski član Predsjedništva sada navodno prijeti Dodiku i poziva na priznanje nezavisnog Kosova

Ovaj je gori od Izetbegovića! Željko Komšić, izabrani član Predsjedništva BIH iz redova hrvatskog naroda, nije još ni stupio na dužnost, a već je počeo provocirati i napadati Srbiju, piše srpski Alo.

U maltene svom prvom intrervjuu za medije nakon izbora u BIH, rekao je „da nema dilemu da je Kosovo nezavisna država“! Na tome se nije zaustavio, već je naveo i da Milorad Dodik, izabrani srpski član Predsjedništva BIH, mora se spustiti na zemlju i shvatiti da nema supermoći!

"Ja zaista želim da se odnosi Srbije i Kosova riješe na način da su to odnosi dvije susjedne i prijateljske države. Ja nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država. Odmah da znate - to moje mišljenje", rekao je Komšić. On je potom savjetovao Dodiku da počne ponašati se racionalno ako želi sačuvati Republiku Srpsku. On je naveo da će ako Dodik krene sa blokadama „to biti veliki problem i za njega i na kraju za Republiku Srpsku, u koju se on toliko zaklinje jer to može rezultirati time da se ne donose odluke koje su bitne i za Republiku Srpsku“.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i predsjednik RS Milorad Dodik Politička podrška Top News Slom ideje o Velikoj Srbiji: I Putin im je okrenuo leđa

"Dodik nema neku supermoć. Odluka o NATO i aktivaciji MAP-A je donesena. Nikada nije opozvana, promijenjena ili poništena", istakao je Komšić.

Brzinom svjetlosti, na ove izjave stigla je i reakcija iz Srbije.

"Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo i ako članovi Predsjedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, trebaju  znati da narušavaju prijateljske odnose i da će izazvati recipročnu reakciju", rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio provocirati Srbiju. I ja osobno smatram da Republika Srpska može biti nezavisna država, ali Srbija ima službenu vanjsku politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BIH", rekao je Dačić.

Ivica Dačić i Milorad Dodik Uoči izbora u BiH Top News Dačić i Dodik: Glume 'velikosrbe', a kad su tu Rusi, samo kimaju

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da se čini da će Komšić biti neprijateljski nastrojen prema Srbiji i srpskom narodu isto koliko i Bakir Izetbegović, nekadašnji član Predsjedništva BIH, ako ne i više...

"Uvijek je poturica gori od Turčina, a Komšić je to na dupli način. On, za razliku od Bakira, nikoga ne predstavlja. Predstavlja se kao neko tko zastupa hrvatske interese, a izabran je zahvaljujući glasovima muslimana. On mora sada biti mnogo ekstremniji u obrani muslimanskih interesa od Bakira. Bakir je bio svoj na svome, on je bio biran od strane naroda kojem pripada, a Komšić je, ponavljam, izabran tuđim glasovima i zato mora se baviti ekstremizmom", kaže Anđelković.

(Alo)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • centirion 06:02 15.Listopad 2018.

    Pa to je bi bar trebalo biti svima jasno! Komšić je *** koji čuva svoju fotelju!

  • Karamudimir 18:41 12.Listopad 2018.

    Komšić ne mrzi nikoga. Samo idiote i fašiste !

  • Avatar Antun Sklepić
    marica 15:52 12.Listopad 2018.

    samo ću kazat da su hrvati spremni sklopiti savez i sa samim vragom a zašto onda ne i sa srbima da se razumijem nemam ništa protiv srba jer i kod njih ima sirotinje koje j....be ježa u leđa