Top News Izbori u Americi
265 prikaza

Zamka za Trumpa: Ne zna što je rekao on, a što Mussolini

Donald Trump
Press Association/PIXSELL
Novinari su navukli Donalda Trumpa na lažni profil na Twitteru i podvalili mu Mussolinijevu izjavu o lavu i ovcama

Donald Trump je u nedjelju na Twitteru izazvao brojne negativne komentare nakon što je nasjeo na jedan od najstarijih trikova na društvenim mrežama.

Na Twitteru je naime otvoren profil @ilduce2016, što je zapravo parodija pravog profila Donalda Trumpa. @ilduce2016 je tako stavio tweet - It is better to live one day as a lion than 100 years as a sheep (Bolje je živjeti jedan dan kao lav, nego sto godina kao ovca).

Nakon te rečenice je stavio hashtag #MakeAmericaGreatAgain, što je službeni slogan Trumpove kampanje i upisao ime Donalda Trumpa, #realDonaldTrump. Donald Trump je, misleći kako se "il duce" referira na njega, taj tweet podijelio na svom pravom profilu, misleći da je "il duce" objavio njegov citat.

No, tu je rečenicu jednom davno izgovorio ni manje ni više nego fašistički lider Benito Mussolini, ali Trumpu se učinilo da to zvuči kao nešto što je on sam rekao.

I kao da skandal veličanja Mussolinijevih riječi nije dovoljno bizaran, profil "il duce" vidljivo je napravljen od kombinacije Trumpove i Mussolinijeve slike.

Profil su otvorili novinari Gawkera, Ashley Feinberg i Adam Pash, koji su, kako su rekli, "shvatili da će Trump retweetati bilo što na Twitteru, bez obzira koliko upitna izjava bila ako zvuči kao nešto što bi se moglo pripisati njemu kao autoru".

Njihov urednik nije bio sklon ideji, jer je "profil preočito lažan i nitko na njega neće nasjesti osim neka potpuna budala".

Trump inače zadnjih ima malo više problema s fašistima i krajnom desnicom, nakon što ga je javno podržao i bivši prvi čovjek rasističkog Ku Klux Klana, David Duke.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.