Top News
8937 prikaza

Zašto su japanke ključne u slučaju Daruvarac?

Prosvjed u Zadru
Dino Stanin (PIXSELL)
U obranu nesretne djevojke nije stao ama baš nitko, a i policija je dosta kasno reagirala

Na prosvjedima u Zadru zbog puštanja na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca, koji je u zadarskom kafiću Chill out ovog ljeta brutalno pretukao 18-godišnju Lorenu Gurlicu dominirao je plakat na kojem je pisalo "Po japankama se zlodjelo poznaje". Zašto japanke?

Naime, prije pitanja "zašto japanke" bilo je jedno drugo pitanje - zašto se Daruvarcu nije sudilo za pokušaj ubojstva, nego samo za nanošenje teških tjelesnih ozljeda? Odgovor na to pitanje dala je majka premlaćene Lorene, koja je kazala kako su joj u tužiteljstvu rekli da je za kvalifikaciju kaznenog djela bila ključna činjenica što je Daruvarac te večeri bio bos, a japanke ostavio po strani. 

Kako je rekla Ana Gurlica, a što su joj navodno potvrdili u tužiteljstvu, da je Daruvarac bio u teškoj obući, odnosno cipelama ili čizmama, bio bi optužen za pokušaj ubojstva. Daruvarac je tako zbog činjenice da je nesretnu Lorenu tukao golim nogama izbjegao težu optužnicu.

Prosvjed u Zadru | Author: Dino Stanin (PIXSELL) Dino Stanin (PIXSELL)
Svojedobno je odvjetnik Branko Šerić, kada se premlaćivanje dogodilo početkom ljeta rekao da je sud udaranje nogom u obući znalo karakterizirati kao pokušaj ubojstva.

"Imao sam to u svojoj praksi, udarac nogom s obuvenom čizmom u glavu kvalificirao se kao pokušaj ubojstva. Kada se obuvenom nogom udara u osjetljive dijelove tijela, to može predstavljati pokušaj ubojstva. Dosta toga ovisi o sudsko-medicinskom vještačenju koje mora utvrditi koliko su to teške ozljede", rekao je Šerić za Index.

O kakvom se napadu u Zadru radilo, svjedoči i ispovijest konobarice Dragane Delić koja je ispričala što se dogodilo te večeri.

“Ja sam radila. Ušlo je njih šest, sedam. Njega sam prepoznala, Darka. Uplašila sam se. Čula sam da je prije maltretirao, kroz tih par dana što sam došla. Zvala sam odmah šefa da dođe jer ušao mi je u šank i sam uzeo piće”, rekla je Dragana.

U jednom trenutku vidjela je kako Kovačević 18-godišnjakinju krvavog lica vuče za kosu iz WC-a. Kaže kako ju je vlasnik tada upozorio da se ne miješa. 

"Svi su stajali i gledali, nisu htjeli ništa. Svi su bili preko 120-130 kila. To su svi njegovi prijatelji. Krešo mi je rekao da ne ulazim unutra i da se ne miješam. A vlasnica je bila vani na terasi s djetetom", ispričala je.

"Znam da kad sam se digla, da mi je jedna ženska osoba rekla da zna da mi je teško, ali da je to ona zaslužila", dodala je. 

Darko Kovačević | Author: Dino Stanin (PIXSELL) Dino Stanin (PIXSELL)
Nakon što je Kovačević izbacio svoje frustracije na 18-godišnjakinji, djevojku su odveli, a Dragani dali da joj odnese stvari. 

"Našla sam je preko puta ceste u drugom kafiću gdje sjedi doslovno polumrtva. Nije mogla disati, sva je bila u krvi. Ja sam mislila - da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam", svjedoči konobarica koja je sve vidjela.

U obranu nesretne djevojke nije stao baš nitko, a i policija je dosta kasno reagirala. Njihov posao odradila je majka pretučene djevojke koja je Kovačeviću ušla u trag nakon cjelonoćne potrage. U policiji su joj rekli kako on može biti uhićen za "dvije minute ili za dva mjeseca, ovisi gdje je on, je li ostao u Zadru ili je pobjegao".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.