Top News
4373 prikaza

Živi zid je talent za baljezganje potvrdio jagodama

Članovi Živog zida građanima dijelili domaće jagode
Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Ivan Pernar i Vilibor Sinčić kraljevi su političkog trolanja i teško je gledati ljude koji 'puše' te petparačke fore

Živi zid na čelu s Viliborom Sinčićem i Ivanom Pernarom puno puta je do sada izgledao kao teška groteska koja se Hrvatskoj dogodila po nekoj kazni, kao da smo se u prošlom životu zaista zamjerili nekoj velikoj sili koja nas sad zlostavlja sa bezglavim populistima i neznalicama, a u srijedu su pokazali svu raskoš svog talenta za pizdarije.

Živozidaši su došli na "super" ideju ovih dana i novcem poreznih obveznika, jer svoj ne žele trošiti, otkupili su jagode od jagodara koji su se prošli tjedan pobunili zbog velikog uvoza jagoda i ispred HNB-a ih dijelili građanima. 

Uspjeli su tako ovi kraljevi populističkog baljezganja ljudima prodati priču da im besplatno dijele jagode, ali ajmo rasčistiti taj misterij - Živi zid ništa ne dijeli besplatno. Jagode su otkupili novcem poreznih obveznika i onda tim istim poreznim obveznicima podijelili jagode. Odgovorni porezni obveznici sigurno ne žele da se njihov novac troši na takav način, a najmanje žele da im se dijele jagode. Građani uostalom znaju i sami kupiti jagode, a Pernar i Sinčić su zadnji koji im to trebaju nametati.

Članovi Živog zida građanima dijelili domaće jagode | Author: Dalibor Urukalović (PIXSELL) Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Da stvar bude gora i pri tom najbolje opisuje kakvi su zaista diletanti likovi iz Živog zida, jagode su dijelili pored štanda jednog jagodara koji je zbog njihovog djetinjastog performansa taj dan ostao bez prometa. Kakva živozidaška ironija - danima prodaju priču da ovim potezom žele pomoći jagodarima, a onda čovjeku unište dnevni promet zbog svog cirkusa isključivo da bi na sljedećem Crobarometru dobili koji postotak glasova više.

Očajni jagodar koji ima štand ispred HNB-a pokušao je utjecati na ove političke klaune.

“Kome ste vi pomogli. Meni sigurno niste pomogli. Ja sam proizvođač koji radi jagode 25 godina. I što ću ja danas sa svojim jagodama. I ako ste znali da ćete tu dijeliti jagode, bilo bi fer da ste onda došli tamo i pitali nešto. Što bi ja trebao sad napraviti”, rekao je nepoznati čovjek.

Živozidaši nisu imali naravno ništa pametno za reći, a kako javlja Zagrebinfo, njihova reakcija je išla otprilike ovako:

“Evo, mi ćemo kupiti vaše jagode. Odi kupiti jagode od čovjeka”, rekao je netko od okupljenih dok se čovjek udaljavao. “Kad je tak’ drzak, nema šanse”, dodao je drugi.

Naprosto je teško u političkom spektru naći ovakvu naplavinu likova koja ne razumije osnovne stvari, ali bi vrlo rado vodili državu. No, tu nije kraj budalaštinama. Živi zid je, barem je tako rekao Sinčić za Index, kupio dvije tone jagoda po cijeni od 15.000 kuna po toni, odnosno 15 kuna po kilogramu.

“Mislim da smo platili 15 tisuća kuna po toni. Odnosno nismo još platili. Dobit ćemo možda neki popust na količinu”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić. 

Odnosno nismo još platili. Dobit ćemo možda neki popust na količinu - u ove dvije rečenice ima toliko pogrešnih stvari kojih bi se Živi zid trebao sramiti, ali i koje pokazuju koliko je ova ekipa neozbiljna. Treba čekati hoće li platiti i hoće li dobiti popust, ali već sad možemo reći - "a jeste pomogli jagodarima, svaka čast!".

Tu je i pozicija koju su izabrali za dijeljenje jagoda. Naime, odabrali su plato ispred HNB-a kako bi upozorili da je HNB odgovoran za politiku nerealnog tečaja koja je, subvencionirajući uvoz i zatirući izvoz u nepovoljan položaj dovela hrvatske proizvođače. Mora im se priznati da jako dobro biraju gdje udariti, a da privuku pažnju frustriranih građana.

I tu na kraju dolazimo do građana. Građani će u zamjenu za mjericu jagoda dati svoj glas pogubljenim likovima koji su svojim nemuštim performansom pokazali kako bi izgledala država da je oni vode. Izgledala bi glupo, jer bi je vodile neznalice.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Prom Jedan
    Prom_Jedan 18:58 23.Svibanj 2018.

    Ne da mi se čitati. Kaj će zabraniti uvoz jagoda 😂 ?