Top News
723 prikaza

Zuckerberg: 'Mi nismo zeznuli skoro ništa!'

Mark Zuckerberg
Borna Filic (PIXSELL)
Osnivač i direktor Facebooka ipak nije propao u zemlju, oglasio se i kaže da će privatnost ubuduće čuvati još i bolje

Još od petka 16. ožujka cijeli svijet je uzavreo nakon otkrića da je tvrtka Cambridge Analytica koristila nezakonito masovno prikupljene podatke korisnika Facebooka kako bi kroz političke kampanje brutalno lobirala za Donalda Trumpa, za Brexit i slično. U maniri najosobnijih manipulacija.

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg tek u srijedu navečer prekinuo je šutnju koja je na trenutke djelovala kao da ga je zemlja progutala i na Facebooku je objavio post u kojem predstavlja razvoj Facebooka od 2007. do danas, pri čemu je sa Facebooka otklonio skoro svaku odgovornost za ono što se dogodilo.

Alexandar Nix iz tvrtke Cambridge Analytica Afera Cambridge Top News Utjecali su na izborne rezultate i u Istočnoj Europi

„Odgovorni smo štititi vaše podatke, a ako to nismo u stanju, onda ne zaslužujemo služiti vam. Radio sam na tome da shvatim što se točno dogodilo i kako se osigurati da se to ne dogodi opet", napisao je Zuckerberg koji je u ime kompanije zbog krađe podataka od desetaka milijuna, ako ne i stotina milijuna ljudi, prekinuo svaku suradnju s britanskom tvrtkom Cabridge Analytica.

Ono što kritičari, pa i jako puno parlamentaraca s Capitol Hila, zamjeraju Zuckerbergu jest to da se ovo moglo dogoditi, kažu, zato što je Facebooku viši prioritet bila zarada od sigurnosti klijenata. Mnogi ukazuju i na to da Facebook nije zaustavio ruske pokušaje da koriste ovu društvenu platformu kako bi utjecali na izbore u SAD-u 2016. Stoga su sve brojniji glasovi koji traže da Zuckerberg svjedoči pred Kongresom.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 1vod3sat107 15:49 22.Ožujak 2018.

    Eh, to "skoro" i jest problem.