Voices
1349 prikaza

Savjeti iz prve ruke: Otkrivamo kako uštedjeti struju po zimi

Žarulja i sunce
Dino Stanin/PIXSELL
Način korištenja pojedinih električnih uređaja značajno može utjecati na potrošnju struje. Također, samo vrijeme korištenja uređaja bitno utječe na račun. Preporučujemo da, uređaje koje možete, koristite po noći...

Osim načina i vremena kada koristimo uređaje, vrlo je važan i njegov položaj koji također utječe na njegovu potrošnju.

Hladnjak biste trebali postaviti dalje od izvora topline i izvan dohvata Sunčevih zraka te svakako osigurajte strujanje zraka oko stražnjeg dijela hladnjaka.

Nemojte pretjerati u preniskom podešavanju temperature jer nepotrebno niske temperature hlađenja i zamrzavanja znatno utječu na njegovu potrošnju. Također, u hladnjak ne stavljajte tople namirnice te nastojte održavati umjerenu količinu namirnica.

Vrlo je važno redovito otklanjati naslaga leda ako uređaj nema mogućnost samoodleđivanja; povremeno očistiti nečistoću s rešetke na stražnjoj strani uređaja jer ona povećava potrošnju. Obratite pozornost i na brtve i gumice na hladnjacima te ih zamijenite ako su oštećene.

Više savjeta pogledajte ovdje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.