Voices
154 prikaza

Zagreb je domaćin prestižnom sveučilišnom skupu

Tomislav Krističević i braća Sinković
PROMO
Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Pekinškim sportskim sveučilištem, domaćin je ovom skupu na koji dolaze rektori i drugi visoki predstavnici Sveučilišta iz Kine kao i svih 16 zemalja srednje i istočne Europe

Najmnogoljudnija zemlja svijeta Kina sve više se otvara na različitim područjima suradnje prema Europi a jedan od načina je  Inicijativa 16+1. Hrvatska je ove godine domaćin sastanka 16 država srednje i istočne Europe i Kine, stoga je Kineziološki fakultet zajedno sa Sveučilištem u Zagrebu odlučio iskoristiti ovo važno razdoblje za produbljenje već postojeće suradnje.

Nakon sastanka 16 zemlja istočne i srednje Europe i Kine (Inicijativa 16+1), koji se u travnju održava u Dubrovniku, zagrebački Kineziološki fakultet zajedno s Pekinškim sportskim sveučilištem domaćin je svojevrsnom nastavku istog i to u području tjelesnog odgoja i sporta. Prvi Forum „Belt and Road“ fakulteta i sveučilišta iz područja tjelesnog odgoja i sporta održat će se u Zagrebu u hotelu „Westin“ 17. i 18. travnja a njegovo otvorenje predviđeno je za 17. travnja 2019. u prisustvu predstavnika najznačajnijih institucija Republike Hrvatske.

 „Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Pekinškim sportskim sveučilištem, domaćin je ovom skupu na koji dolaze rektori i drugi visoki predstavnici Sveučilišta iz Kine kao i svih 16 zemalja srednje i istočne Europe. Ova suradnja otvara mogućnost da se Kineziološki fakultet zajedno sa Sveučilištem u Zagrebu predstavi u najboljem svjetlu kao domaćin i potencijalni partner, kako samim kolegama, tako i javnosti svih zemalja uključenih u Inicijativu.“  - izjavio je dekan KIF-a izv.prof.dr.sc. Tomislav Krističević te dodao: „Počašćeni smo ukazanim nam povjerenjem za organizacijom ovako važnog skupa u Zagrebu. Velika je to prilika za isticanjem značaja i kvalitete našeg fakulteta kao i Sveučilišta u Zagrebu!“

Uz zagrebački Kineziološki fakultet te Pekinško sportsko sveučilište, na Forumu sudjeluju predstavnici institucija Albanije, BiH, Bugarske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Ususret ovom Forumu, na Kineziološkom fakultetu dekan izv.prof.dr.sc. Tomislav Krističević reizabran je za dekana za naredne tri godine. Riječ je uistinu o značajnoj godini za Kineziološki fakultet, jer uz navedena velika događanja, fakultet obilježava 60 godina uspješnog rada i postojanja kao jedne od naših najutjecajnijih znanstvenih ustanova.

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu posljednjih je godina pri vrhu najpopularnijih fakulteta. Sa što većom brigom za vlastitim zdravljem te kretanjem svjetskih trendova, ono raste iz godinu u godinu. Prijave za predaju dokumenata za upis na KIF su od 3. do 7. lipnja, dok je razredbeni postupak u periodu od 1. do 3. srpnja.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.