Voices
663 prikaza

Zasipali nas novcem - stiže 10 milijardi kuna iz EU

Novac, euri u tiskari
Pixabay
U 2019. godini ugovoreno je 490 novih EU projekata a kroz 82 natječaja hrvatski građani mogu povući novac

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je, u prva tri mjeseca, u okviru najvećeg operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ugovorilo 491 projekt ukupne vrijednosti 2,8 milijardi kuna. Gotovo 1 milijarda kuna novih projekata iz EU fondova odnosi se projekte u sektoru zaštite okoliša, dok je za projekte energetske učinkovitosti ugovoreno 700 milijuna kuna, za razvoj prometne infrastrukture 500 milijuna kuna te 200 milijuna kuna za nove projekte u poduzetništvu.

Također, korisnicima je trenutno kroz 82 natječaja stavljeno na raspolaganje 10,1 milijarda kuna iz europskih fondova, od čega se raspoloživa sredstva najviše odnose na projekte u sektoru prometa (2,5 milijardi kuna), korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije i razvoj širokopojasne infrastrukture (1,4 milijardi kuna) te za projekte u sektoru zaštite okoliša (850 milijuna kuna).

Cjelokupan financijski pregled korištenja ESI fondova pogledajte ovdje.

Pregled otvorenih natječaja pogledajte ovdje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.