Znanost
11536 prikaza

96 posto studenata ovo ne zna riješiti – znate li vi?

Matematički zadatak
Twitter/ Die Welt
Ovaj je zadatak za neke vrlo jednostavan i logičan, ali čini se da je većini ipak malo kompliciran

Za one koji smatraju da su im zagonetke koje se svako malo prošire po internetu prelagane, pred vama je zagonetka na kojoj je palo 96 posto studenata u Americi..

Možete li ovo riješiti? Imamo šipku koja je dugačka 12 centimetara, te ima obujam od četiri centimetara. Komad uzice se oko šipke može omotati točno četiri puta. Koliko je dugačka uzica?

Matematički zadatak | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

Rješenje zadatka korak po korak možete pronaći na ovom linku ili kliknite na sljedeću stranicu.

 • Stranica 1/2
 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • rudolf 17:33 12.Ožujak 2017.

  u pitanju piše da je obujam 4 cm. glupost, jer je obujam volumen i izražava se u kubicima! u originalu stoji da je opseg 4 cm, što je bliže istini, ali molim vas da postavite pitanje ispravno! ako ste u stanju...

 • llekic 21:29 25.Veljača 2016.

  Jedan namotaj prema pitagori = korjen zbroja kvadrata duljine šipke i opsega poprečnog presjeka šipke. Za izračun duljine jednog namotaja možemo podijeliti duljinu šipke na broj namotaja, te slijedi: \sqrt(3^2 + 4^2) = 5 cm x 4 namotaja = 20 ... prikaži još! cm. Dakle, ukupna duljina uzice iznosi 20 cm.

 • Toma123 11:06 17.Svibanj 2015.

  o kakvim formulama vi pričate, pa 4 OBUJMA po 4 cm je 16 cm, plus 12 cm dulijne i to je 28cm, nema nikakvih poučaka, nego čista logika. Dajte shvatite da je matematika 90% logika i logično zaključivanje.