Znanost
6557 prikaza

Dokaz: Stočarstvo i peradarstvo riskiraju pobiti nas milijune

Stičarstvo
Jorge Royan / http://www.royan.com.ar
Rijetko tko može i zamisliti što se događa s prijenosom bakterija kroz meso koje jedete

Nešto manje od sedam desetljeća rutinski smo kljukali antibioticima životinje koje smo potom jeli. To je samo nekoliko godina manje nego što i sami koristimo antibiotike, a otprilike jednako toliko dugo poznato nam je da ovakvo korištenje antibiotika dovodi do razvoja bakterija koje su na antibiotike otporne i od kojih, preko mesa životinja, mogu oboljeti i ljudi. Prve epidemije bolesti otpornih na lijekove koje se dobivaju preko hrane, uočene su već sredinom 50-ih, podsjeća Wired.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.