Znanost
529 prikaza

Korgazam: Bolji od orgazma, a najjači je dok vježbate u teretani

Vježbanje u teretani
Thinkstock
Ovaj fenomen se najčešće javlja pri izvođenju vježbi za jezgru, odnosno vježbi snage

"Men's Health" je 2006. godine objavio priču o muškarcu koji je doživljavao orgazam svaki put kada bi prilikom vježbanja radio viseće podizanje nogu. Ubrzo potom, redakciji se javio i veliki broj žena koje su doživjele seksualni vrhunac tijekom vježbanja! 

Ovaj fenomen je nazvan korgazam, a najčešće se javlja pri izvođenju vježbi za jezgru, odnosno vježbi snage. 

Profesorica Debby Herbenick, koja je među ostalim i priznata stručnjakinja za seks, zaintrigirala se za temu, pa je istražila o čemu se radi. Njezino je istraživanje pokazalo da čak deset posto ljudi, bez obzira na spol doživjelo orgazam dok su vježbali. 

Muškarci su, zaključila je Herbenick, najčešće doživjeli korgazam prilikom izvođenja zgibova, dizanja utega, penjanja uz konop i trčanja. Osim toga, oni su ovaj orgazam opisali kao intenzivniji, a mnogi uopćte nisu doživjeli ni erekciju! 

Ono što je možda još više zapanjujuće je da pri tome nije potrebno ništa kao u "klasičnom seksu". Do orgazma dolazi isključivo zbog forsiranja abdonimalnih mišića. 

Znanstvenici još uvek ne razumiju kako je to moguće. Sudeći po nekim teorijama, radi se o stimulaciji unutarnjih djelova tijela, koji su povezani s postizanjem orgazma.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.