Napravljena je sveobuhvatna studija o hrani: koja hrana nas ubija te, zašto i što za naše zdravlje znači to što neke namirnice uopće ne jedemo
Ni pušenje, ni visoki krvni pritisak nisu faktori rizika koji odnose najviše ljudskih života. Najveći uzročnik smrti u svijetu je loša prehrana. Ashkan Afshin, asistent na Institutu za mjerenje i procjenu zdravlja na Sveučilištu u Washingtonu kaže da ljudi najviše umiru zbog prevelikog unosa crvenog mesa, slatkih napitaka i hrane s visokim razinama soli. No, još više ih ubija ono što ne unose u organizam. U časopisu 'Lancet' objavio je rezultate analize koju je vodio 27 godina o prehrambenim navikama širom svijeta, piše CNN.
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Stres je najgori za ljudsko zdravlje
Istraživanje je pokazalo da ako ne pušiš , ne piješ, hraniš se zdravo i baviš se sportom, svejedno umireš.
Evo sad triba Ministar Kojunđić reći i tražiti da povećaju cijenu ne zdrave hrane jer ona uvjetuje povećanje troškova liječenja osoba koje se tako hrane, kao što je napravio za cigarete a sad se ispostavilo da nije bio u pravu 😂😁