Znanost
2727 prikaza

Otkrivena najopasnija poza u seksu

Seks
Thinkstock
Uz to što je otkrivena najopasnija, najsigurnijom se pozom pokazala ona najtradicionalnija

Jedna od najčešćih seksualnih poza pokazala se i najopasnijom, tvrdi grupa znanstvenika nakon istraživanja. Naime poza kad je žena na muškarcu odgovorna je za gotovo polovicu svih lomova penisa, pokazali su zapisi iz tri bolnice, koje su proučavali znanstvenici u Brazilu.

Znanstvenici tvrde da do toga dolazi zato što žena kontrolira penis cijelom svojom težinom kad 'slijeće' na njega, a muškarac ne može automatski reagirati i prekinuti je u trenutku kad dođe do krivog 'slijetanja'. Žena obično ne iskusi veće posljedice, te ne osjeti bol, ali zato muškarci pate.

Pseća poza, kad je žena na sve četiri, odgovorna je pak za 29 posto fraktura, dok se najsigurnijom pokazala tradicionalna misionarska poza, kad je muškarac iznad žene koja leži.

Autori istraživanja pregledali su 44 slučaja kad su muškarci došli u bolnicu sa slomljenim penisom, s tim da je do 28 lomova došlo tijekom heterosekusalnog seksa, četiri tijekom homoseksualnih odnosa, šest nakon manipulacije penisa, a četiri slučaja su se zbila pod neobjašnjenim okolnostima.

Polovica pacijenata opisala je da je čula zvuk pucanja i zatim osjetila bol, a većina je u bolnicu došla pet do šest sati nakon nezgode.

Iako su ovakve nesreće rijetke, muškarcima koji ih dožive može biti neugodno doći u bolnicu, pa često odgađaju traženje liječničke pomoći, piše Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.