Jedna kemikalija oštećuje jetru i samo žličica cimeta dovoljna je da pređete sigurne razine dnevnog unosa
Za kumarin vrlo vjerojatno niste nikad ni čuli. Riječ je o kemikaliji intenzivnog mirisa i okusa pa se koristi u osobnoj kozmetici, ali i u hrani. Vrlo vjerojatno se nalazi i u vašoj kuhinji u obliku cimeta. Naime, ono što najčešće koristimo zapravo nije pravi cimet nego jeftinija zamjena nastala od kore drva cassije i sadrži puno više kumarina, oko 25.000 puta više, nego pravi cejlonski cimet. Cejlonski cimet poznat je kao ljekovita biljka i sadrži zanemarive količine kumarina, ali je i cijenom višestruko skuplji od cimeta iz kore cassije.
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ja konzumira cimet svako jutro u čaju i to onaj,strogo kontroliran od"naših stručnjaka" i šta sad,da im vjerujem ili prestanem piti???????????????