Znanost
1589 prikaza

Pola sata? 10 minuta? Znanost odgovorila – koliko točno seks treba trajati

Seksi par
Thinkstock
Iako trajanje ne bi trebao biti važan faktor u seksualnom odnosu, izdržljivost u krevetu često je predmet nesporazuma i očekivanja

Koliko muškarac mora 'izdržati' u krevetu i je li vrijeme zapravo važan faktor u seksualnom odnosu? Naime, izdržljivost muškaraca je inače nešto s čim se frajeri vole hvaliti, ali i njihove partnerice. 

No, što se tiče izdržljivosti, ona je uvijek predmet nesporazuma i očekivanja, pa se zato znanost uključila i izračunala brojke koje bi nam trebale biti pokazatelj koliko seks treba trajati da bi bio idealan za muškarce i žene.

Većina muškaraca smatra kako seks traje kratko. Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu “traju” između 4 i 7 minuta, maksimalno 10. To je pak za većinu žena prekratko. 

Stručnjaci smatraju kako je idealno trajanje između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vrijeme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je taman, a 13 minuta poželjni rezultat. 

Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajućeg trajanja stručnjaci savjetuju: 

1. Ne ignorirajte predigru

Većina žena smatra kako bi predigra trebala trajati duže dok je muškarci često ignoriraju. Nježno podsjetite partnera kako je i ona važan dio seksualnog odnosa. 

Dok su muškarci vizualni tipovi i dodir im često uopće nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi. 

2. Probudite svoju pustolovnu stranu

Svaki par u svoj seksualni život mora uključiti što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali će i trajati duže od prosjeka. 

Naravno, trajanje seksa ne bi trebao biti glavni faktor za zadovoljstvo. Ponekad je lijepo imati seks koji traje satima, a ponekad smo sretni i sa 'seksom na brzaka'. 

  • gabriella 13:03 24.Studeni 2015.

    Iskreno..mislim da je predigra precjenjena..mislim duuuga predigra. Što se mene tiće...ja ću kompenzirati!

  • Avatar indoda
    BMKZS 18:45 23.Studeni 2015.

    Tri puta po pet minuta je prolazna ocjena.:P