Ekonomix
2375 prikaza

Agrokor ima 267 nekretnina: Kreće prodaja?

Agrokor
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Na popisu imovine se nalaze stambene, trgovačke, poslovne i industrijske nekretnine i pokretna imovina (jahta i helikopter)

U novom mjesečnom izvješću izvanrednog upravitelja Agrokora Ante Ramljaka, navodi se kako je identificirano, u sklopu procjene poslovanja, 143 trgovačkih društava u kojima grupa Agrokor drži udjele, te da je uglavnom riječ o većinskim društvima.

U maloprodaji je 26 poduzeća (uključujući Konzum, Mercator i Tisak te Velpro), u prehrani 33 poduzeća (uključujući Ledo, Frikom, Zvijezdu, Dijamant, Jamnicu i PIK Vrbovec), te u poljoprivredi 17 poduzeća (uključujući Agrokor-trgovinu, PIK Vinkovce, Belje i Vupik). 

U kategoriji 'ostali', koju su nazvali Agrokor imovinski portfelj, nalazi se 67 poduzeća, uključujući Agrokor d.d., 33 operativna društva, 25 holding društava za imovinu i/ili nekretnine, 14 'praznih' poduzeća bez poslovanja i imovine i dva investicijska holdinga.

"Započela je detaljna revizija dugoročnih strateških opcija za svako od 26 poduzeća koja predstavljaju 90 posto novčanih tokova ograničene grupe, a u fokusu je revizije poslovanja omogućiti restrukturiranje svih tih poduzeća da bi se ograničili gubici i u konačnici poslovali profitabilno te ostvarivali pritok novca na način koji je u skladu sa standardima u industriji. Uspostavljen je Agrokorov imovinski portfelj (AIP)  za dijelove grupe koji nisu očigledno povezani. U tu kategoriju spada 67 poduzeća, od kojih je 14 'praznih'. AIP je identificirao inicijalni popis imovine na kojemu se nalazi sveukupno 267 nekretnina, među kojima su i velike razvojne građevinske lokacije, stambene, trgovačke, poslovne i industrijske nekretnine, zemljišta i pokretna imovina (jahta i helikopter). Operativna poslovanja ili imovina od kojih se očekuje određena vrijednost potom će biti uključeni u postupak prodaje. U tijeku je pravno i poslovno dubinsko snimanje određenih poduzeća kako bi ih se pripremilo za prodaju", navode iz Agrokora.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.