Ekonomix
452 prikaza

Europske zračne luke najgore su u svijetu

Zračna luka
DPA/PIXSELL
Samo je jedan europski aerodrom uvršten u najboljih deset, i to atenski - na trećem mjestu

I dok Azija nastavlja primati pohvale i nagrade za svoje sjajne zračne luke, stanje u Europi po tom pitanju izgleda sve lošije. 

U ovogodišnjem izvješću AirHelpa, tvrtke specijalizirane za prava putnika u zračnom prometu, deset europskih zračnih luka završilo je na posljednjih 11 mjesta. Najgori je portugalski aerodrom Portela na posljednjem, 132. mjestu. 

Oba pariška aerodroma, Charles de Gaulle i Orly, također su na začelju ljestvice, u društvu zračne luke u Edinburghu, londonskog Gatwicka, aerodroma u Manchesteru te onih na Malti, u Bukureštu i Eindhovenu.

Zrakoplov Four Seasons Private Jet Palača u oblacima Style Luksuz u oblacima za one dubokog džepa

Na drugom kraju skale, u prvih 20 dominiraju azijske i američke zračne luke. Na samome čelu su zračne luke u Dohi i u Tokiju. Samo je jedan europski aerodrom uvršten u najboljih deset, atenski - na trećem mjestu. 

AirHelp svake godine rangira svjetske aerodrome na temelju triju faktora: točnosti, kvalitete usluge i mogućnosti shoppinga i prehrane. AirHelp je poredao i zračne kompanije. Europa ni u tom segmentu nije prošla najbolje.

Najbolji su Qatar AirwaysAmerican Airlines, te Aeromexico, SAS i Qantas, a na dnu su Ryanair, Korean Air, EasyJet i Thomas Cook.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.