Tehno
150 prikaza

Ovo je prva glasina ikad o popularnom iPhoneu

Steve Jobs
DPA/PIXSELL
Prva glasina o iPhoneu pojavila se čak pet godine prije službenog predstavljanja ovog proizvoda

U današnjem svijetu tehnologije tajne gotovo da više i ne postoje. Svakom lansiranju novog proizvoda prethodi lavina glasina na društvenim mrežama, fotografija koje otkrivaju kako će proizvod izgledati, a analitičari predviđaju cijenu i specifikacije. 

Kompanija koja redovito izaziva najviše interesa i prije nego njeni proizvodi dođu na tržište je Apple. O novom iPhoneu priča se i spekulira mjesecima prije službenog predstavljanja. 

No, iznenadit će vas da su prve glasine o iPhoneu počele čak 5 godina prije nego je Steve Jobs otkrio ovaj revolucionarni pametni telefon. 

U kolovozu 2002. godine, nekoliko mjeseci nakon lansiranja prvog iPoda, John Markoff iz New York Timesa rekao je kako Apple radi na razvoju mobitela.

"Steve Jobs želi odvesti Apple u zemlju prijenosnih uređaja s uređajem koji će kombinirati funkcije telefona i digitalnih asistenata. Jobs i Apple odbijaju potvrditi ove planove, no analitičari tvrde kako postoje dokazi da Apple radi na uređaju kojeg unutar kompanije nazivaju iPhone", rekao je Markoff. 

Analitičari nisu uvijek u pravu, no u ovom slučaju njihova predviđanja su se ostvarila iako niti oni tada nisu mogli predvidjeti planetarnu popularnost i uspjeh iPhonea.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.