Ekonomix
150 prikaza

Milijardu eura za Novi put svile u regiji

Izgradnja ceste kraj Križevaca
Marijan Sušenj/PIXSELL
Intesa Sanpaolo i EBRD kreditirat će mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Albaniji i BiH kako bi bila konkurentna za sudjelovanje u budućim kineskim projektima.

Bankarska grupacija Intesa Sanpaolo i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kreditirat će s milijardu eura mala i srednja poduzeća u regiji, kako bi bila konkurentna za sudjelovanje u projektima koje financira Kina, piše Poslovni.hr.

Krediti su namijenjeni kompanijama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Albaniji te Bosni i Hercegovini i bit će podrška projektima u sklopu kineske inicijative Jedan pojas-Jedan put (Novi put svile).

"Krediti, koji će uglavnom biti srednjoročni i dugoročni, kao i leasing ugovori, za kompanije klijente u mreži Intesa Sanpaolo grupe na Zapadnom Balkanu bit će odobravani na iznos do 15 milijuna eura uz rok otplate od 10 do 15 godina", kažu iz banke Intesa Sanpaolo.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.